torsdag 28 augusti 2014

BANANKAKA MED MANDELMASSA

I går var det ingen vanlig dag, för då var det Malins födelsedag, Hurra för mig! Blev ordentligt firad hela dagen både hemma och på jobbet. Min kollega Margaretha hade bakat en supergod tårta med maräng och nötbotten. Ja god var den, för 3 bitar fick jag i mig på 3 timmar... 


Vårt ankare Malin

På eftermiddagen blev det fika hemma. I år blev det ingen hembakat tårta, utan jag köpte en tårta på Peters konditori. Chokladtrio med browniebotten, mjölkchokladmousse och vit chokladmousse. Tokgod tårta som gick hem hos alla.



Jag bakade dock en mjuk kaka, en banankaka med mandelmassa. Mandelmassa är lite av en favorit, gör bakverk så saftiga. 

Banankaka med mandelmassa
4 bananer
4 ägg
2 dl strösocker
150 g mandelmassa
4 vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
3/4 dl pärlsocker
75 g smör

Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Riv mandelmassan och blanda ner den i äggsmeten tillsammans med mjöl blandat med bakpulver. Mosa två av bananerna och blanda ner i smeten.
Häll smeten i en smord och mjölad sockerkaksform. Tryck ner bananbitar från 2 bananer. Häll på pärlsocker och hyvla till sist över smöret.

Grädda kakan i 175 grader i ca. 50 minuter. Känn med sticka om den är klar. 


På kvällen styrde vi kosan mot Falkenberg och Indiska restaurangen Prashad. Jag tycker det är så gott, Lars är dock inte lika övertygad. Men jag fyllde år och fick därför välja middag. 

Jag åt Chicken Tikka Butter Masala, en verklig favorit.



Jag har så klart fått presenter också, älskar paket! Det bästa paketet var från Lars och barnen, nämligen en Philips HR1871. Hm? undrar många av er då. Vad kan det vara för något? Men det ska jag tala om, en fräsch råsaftcentrifug. 




Har ni sett så flott? En låda fylld med frukt och grönt och till det boken "Hälsokick" av Marita Karlsson. Boken är full av inspiration så den blir till att läsa från pärm till pärm. 

Ser fram emot alla fräscha drinkar jag ska göra i framtiden. Tänk er mango/äpple/ingefära eller kanske så enkelt som äpple/morötter eller varför inte broccoli/lime/gurka/palsternacka. Blir till att testa sig fram, blir säkert även någon odrickbar juice...




//Malin




7 kommentarer:

  1. Stor grattiskram till dig! Sedan vi köpte en råsaftcentrifug har den dagligen använts. Man kan göra så goda juicer och även ta vara på juiceresterna :) Jag saknar faktiskt vår maskin nu, men om en månad borde den anlända med resten av våra saker till Singapore. Kram!

    SvaraRadera
  2. Banankaka säger jag bara, mums! Åt mycket av det när jag väntade första barnet... det var ett recept ur tidningen Mama, mumma! :) Grattis än en gång pinglan!

    SvaraRadera
  3. Idag köpte jag mandelmassa;) kakan låter helt grym. Mjuka kakor är så gott!

    SvaraRadera
  4. Vilken fin present! Och massa goda tårtor. Lät som att du hade en toppendag - hurra! Kram

    SvaraRadera
  5. Ingen dum present inte, den där Lars och barnen har du fostrat bra:) Grattis säger vi, en gång till och att du fick en god födelsedag vet vi ju!
    Kramar

    SvaraRadera
  6. Kul med en juicepress, funderar själv på att köpa en. Men hur mycket frukt behöver man för att få ett glas juice? Hoppas du hade en härlig födelsedag! Kram Sandra

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det går en hel del frukt och grönsaker här hemma nu. För ett glas äppeljuice går det två stora äpplen.

      Kram

      Radera

Vad kul att du vill lämna en hälsning!
Kram Malin.