söndag 29 juni 2014

GRILLAD SPARRIS MED TRYFFELSMÖR


När min lilla butik Annies Stuga fyllde 1 år fick jag en burk tryffelsvampar av fina vännerna Eva-Marie och Lasse. Sedan dess har den stått i kylen och bara väntat på att få bli uppäten. Jag har rekat läget och bara väntat på bästa tillfället att använda den. Sedan kom det där tillfället, som så klart innehöll grillning som det ofta gör nu på sommaren. Sparris med tryffelsmör fick det bli och det lär jag göra igen. Blev riktigt gott och kändes härligt lyxigt!

Tryffelsmör
150 g smör
1-2 tsk finriven tryffel
2-3 tsk vit tryffelolja
Flingsalt & nymalen svartpeppar

Blanda rumsvarmt smör med finriven tryffel och tryffelolja. Smaka av med flingsalt och svartpeppar. 

Lägg på bakplåtspapper och rulla ihop till en korv. Lägg i kyl eller ev. frys och skiva sedan upp önskade tjocklekar av smöret. smöret passar även på grillat kött och andra grönsaker.


Vi grillade dessutom färsk lök, kycklingfiléer och smakrika korvar. Fick även bli lite mozzarellasallad upptill för att det är så galet gott!




Löken ringlade jag olivolja över och kryddade med Chili explosion, salt och peppar.





Ha en skön vecka och en extra hälsning till er som ännu har lite tid kvar att jobba innan ni går på semester!

//Malin






6 kommentarer:

  1. Tryffel är ju så gott men blir oftast tryffelolja. Har faktiskt en bit färsk tryffel u kylen som jag inte vet vad jag ska göra med.
    Smör glömmer jag ofta till grillat. Det är ju förbaskat gott. Istället för massa sås.
    Bara en vecka kvar....:)

    SvaraRadera
  2. Åh, det ser ljuvligt gott ut! Jag har aldrig smakat på tryffel men olika sorters smör till sparris är alltid gott.

    Ha en bra dag!

    SvaraRadera
  3. Tryffel är mr. M galet galen i, minst sagt! Men tryffelsvamp har vi aldrig haft hemma, bara fått på restaurang, däremot har vi använt oljan och den är ju helt ok. Gott med smör, grillat eller inte:)
    Vi kör nedräkning nu, sista jobbveckan innan semestern börjar. Bara tre dagar till sen smäller det på torsdag!

    SvaraRadera
  4. Är tokig i kryddsmör av olika slag!

    Du har en utmaning hos mig om du vill!

    Kram Jenny

    SvaraRadera
  5. Men slurp!! Älskar tryffel! Kram

    SvaraRadera

Vad kul att du vill lämna en hälsning!
Kram Malin.