tisdag 20 maj 2014

KOKOS- & LIMEKAKA


Lime är alltid bra att han hemma. Har man inte den i drinken så kan man baka med den. Allt man gör med lime blir riktigt fräscht, så även den här kakan. Lime och kokos funkar riktigt bra tillsammans. 

Kakan bjöd jag på i butiken i lördags. Mina kunder tyckte den smakade ljuvligt! 

Kokos- & Limekaka
200 g mjukt smör
2 dl socker
4 ägg
saft och rivet skal av 1 lime
1 dl créme fraiche
1 tsk bakpulver
2 1/2 dl vetemjöl
3 dl kokosflingor
1 dl kokosflakes

Vispa smör och socker ljust och pösigt. Tillsätt ett ägg i taget, vispa smeten slät mellan varje ägg.
Blanda limeskal och limesaft i créme fraiche. Rör ner den i smeten.
Blanda bakpulver, mjöl och kokos. Vänd försiktigt ner det i smeten.
Bred ut smeten i en smord form, bröad med kokosflingor, med löstagbar botten, 22 cm i diameter.

Grädda kakan i 175 grader i 45-50 minuter. Prova med en sticka. Den ska vara torr när kakan är färdig. Ta ut kakan och låt den stå lite innan kanten tas bort.

Garnering:
Skiva 1-2 limefrukter tunt. Koka en lag av 1 dl strösocker och 1 dl vatten. Lägg i skivorna och koka upp igen. Låt skivorna kallna i lagen och låt dem ligga kvar tills de ska användas.

Rör samman 2 dl florsocker med cirka 1 1/2 msk lag från den kokta limen. Bred glasyren över kakan. Strö på kokosflakes.

Låt limeskivorna droppa av och lägg dit dem när glasyren stelnat. 

Receptet hittade jag på icakuriren.se




//Malin



2 kommentarer:

  1. EY, vad gott! Och ja, lime är bra till nästan allt: i mat, i bakning och ve-he-herkligen i en drink!
    Kram

    SvaraRadera
  2. En väldigt god kombo. Om du är intresserad så har jag småkakor med lime och kokos här:
    http://hovkonditorn.blogspot.nl/2013/05/lime-white-chocolate-coconut-cookies.html
    http://hovkonditorn.blogspot.nl/2012/06/lime-coconut-cookies.html

    Kram!!

    SvaraRadera

Vad kul att du vill lämna en hälsning!
Kram Malin.