Receptet på den här kakan kommer från Katarina med bloggen Hovkonditorn. Katarina är en finlandssvensk tjej som just nu bor i Amsterdam, men har dessförinnan bott i Singapore i många år. Katarina är den flitigaste bloggaren och tillika kommenteraren jag känner. Hon lägger upp recept efter recept, allt på vegetariska hälsosamma maträtter och desserter.
Det här receptet vann hon en tävling med, så det är verkligen ett toppenrecept. Kanske inte fullt så hälsosamt som mycket annat på hennes blogg, men bra för själen i alla fall. <3
Kakan är väldigt lättbakad, så sätt igång bara!
Söta Citronrutor
120 g smör, mjukt
1 1/2 dl brunt farinsocker
2 1/2 dl havregryn
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1/4 tsk salt
1 burk sötad kondenserad mjölk
3/4 dl citronsaft
2-3 tsk citronskal
Sätt ugnen på 175 C grader. Blanda smör och farinsocker väl i en skål. Tillsätt havregryn, mjöl, bakpulver och salt, blanda. Klä en 20 x 20 cm form med bakplåtspapper och klappa ut lite mer än hälften av smuldegen över formens botten.
Blanda kondenserad mjölk, citronsaft och citronskal. Häll fyllningen på botten. Strö resten av smuldegen överst. Grädda i 20-25 minuter. Låt svalna och skär i rutor. Förvaras i kylen. Citronrutorna smakar bäst när de är kalla. Ta ut citronrutorna ur kylen ca 10 minuter innan servering. Pudra lite florsocker över kakan innan servering.
Min butik Annies stuga i Glommen har i dag öppet fram till kl. 16.00, så är ni sugna på att smaka på kakan är det bara att komma förbi!
//Malin
Roligt att du ville baka dem och de ser så fina ut! Tack för fina ord, kram!
SvaraRaderaSer otroligt goda ut! Du är en riktig hovkonditor du också, ser det ut som. Här blir det istället Pizzabullar a la Paleo style. Lite nyttigare kanske, men inte så goda som dina ser ut att vara.
SvaraRaderaser väldigt smarrig ut... går den att frysa...?
SvaraRaderaen liten fråga hur har du öppet nästa vecka?