onsdag 19 februari 2014

HALLON- OCH BLÅBÄRSMUFFINS




Min mormor är 95 år gammal, och inne på sitt nittiosjätte. Underbart söta mormor Majken Andersson. En riktigt liten tant i bästa bemärkelsen.

Mormor Majken bor på tredje våning utan hiss och virkar de finaste mormorsplädarna ni kan tänka er. Jag samlar dem på hög, så jag har så det räcker hela livet. Barnen har fått också, som ska sparas för framtiden. 

I måndags var min mormor och morbror här på eftermiddagsfika. Riktigt mysigt var det! Jag var ju då så klart tvungen att baka lite, besöket till ära. Bara det bästa är bra nog. 

Fick blir muffins med hallon och blåbär. Funkar i alla lägen och uppskattas av de flesta, men inte av mina barn tyvärr. Ella tyckte de var för mycket blåbär i, hur det nu är möjligt.

Hallon- & blåbärsmuffins 15 st
4 1/2 dl mjöl
1 1/4 dl socker
1/2 tsk salt
3 tsk bakpulver
1 ägg
1 1/2 dl mjölk
1 dl vaniljyoghurt
120 g smör (smält)
75 g hallon
75 g blåbär

Blanda bären med 1/4 dl mjöl. Blanda alla torra ingredienser i en skål. Vispa upp ägget och vispa i mjölk, yoghurt och smält avsvalnat smör. Sikta ner mjölblandningen i äggsmeten och vänd försiktigt runt tills allt blandats. Rör tillsist ner bären, också detta försiktigt. 
Fördela smeten i muffinsformar, gärna i muffinsplåt, nästan upp till kanten. Grädda i 20-25 minuter i 180 grader varm ugn. 






Fina och goda muffins!


I eftermiddag blir det badhuset. 
"Sportlov is da shit!"


//Malin



7 kommentarer:

  1. Hon låter härlig din mormor:) Inte helt olik min farmor faktiskt.

    SvaraRadera
  2. Mysigt att ha de kvar ... sina goa släktingar
    och muffins är aldrig fel....

    SvaraRadera
  3. Jag har också min mormor kvar, men hon är "bara" 91! Lät jättegott med vaniljyoghurt i!

    Kram Jenny

    SvaraRadera
  4. Åh vad fint, en sån mormor önskar jag att jag hade. Min är det inget ont i men hon vet knappt vem jag är längre... Man ska umgås medan man kan!

    SvaraRadera
  5. Har "bara" morfar kvar. Snart 93. Han virkar inte mycket men han är en go gubbe ändå. Han fru (min mormor) var en rackare på det mesta i hushållsväg. Man saknar verkligen dem och det är mycket man kommit på i efterhand man borde frågat. Tex hur hon fick sina stuvade makaroner så goda!!!!
    Muffins bakade jag mycket när jag bodde hemma och tröttnade lite. Men det är ju väldigt gott och enkelt att svänga ihop. För mycket bär kan det ju inte bli! ge henne lite jelly istället :)

    SvaraRadera
  6. Så fint du skriver om din mormor, hon påminner lite om Håkans mormor verkar det som. Hon åker på övernattningar med scouterna fortfarande vid 88 års ålder, är uppe först och kokar gröt till barnen som är med. Bara att hoppas att vi får bli så när vi blir gamla!

    SvaraRadera
  7. Fina och säkert jättegoda muffins! Jag tyckte inte heller om när det var "för mycket" bär i muffins när jag var liten, men det gick som tur var över ;)

    SvaraRadera

Vad kul att du vill lämna en hälsning!
Kram Malin.