torsdag 23 januari 2014

GLUTENFRIA FRALLOR - LCHF-FRALLOR



Har sagt det tidigare och kan säga det igen. Äggamackan är den bästa mackan! Finns inte något pålägg som slår ägg och Hellmann´s majonäs. Knappt heller ägg och kaviar, även om jag för tillfället valt bort kaviaren. 

Att äta ägg utan bröd kan jag väldigt snabbt tröttna på, men om jag bara får en tunn skiva bröd under ägget så blir annat ljud i skällan. 

Här kommer ett recept på glutenfria frallor. Receptet hittade jag inne hos min fina bloggvän Emmy med bloggen, Remsans Bistro. Den bruttan kan verkligen laga mat, så in och kika runt vettja!

Glutenfria/lchf-frallor, 6 st
2 ägg
2 dl kesella eller crème fraiche
3 msk smält smör eller kallpressad kokosolja/fett 
3 msk vatten
1 1/2 dl mandelmjöl
1 1/2 dl pofiber (hittas bland glutenfria varor)
1 1/2 msk fiberhusk (hittas bland glutenfria varor)
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
uppvispat ägg
valfria frön - sesamfrön, vallmofrön, solrosfrön eller pumpafrön alt. riven ost


Sätt ugnen på 200°. Vispa upp äggen och vispa sedan ned kesella/crème fraiche, det smälta smöret/fettet och vattnet. Blanda alla torra ingredienser och vispa ned. Låt allt svälla i 10 minuter så att degen blir fast. Rulla 6 bullar med fuktade händer. Lägg dem på en papperskläddplåt, pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över valfria frön. Grädda mitt i ugnen i 15 minuter, tills bullarna fått fin färg.






Salami och Brie på en fralla fungerar bra det också. Väldigt bra till och med! 





//Malin



10 kommentarer:

  1. Låter mycket gott. Jag har också testat några lchf brödrecept och tyckt att de blivit mycket goda. Kram!

    SvaraRadera
  2. Åhh dom här såg gtoppen ut, ska ta med mig receptet till jobbet på måndag och baka dom till oss på våran planering! Toppen tack för receptet!
    // Malin

    SvaraRadera
  3. Tror du man kan ersätta mandelmjölet med mer av de andra mjölen.. Får ju inte ha nötter eller mandel på jobbet
    // Malin Igen ;)

    SvaraRadera
  4. Låter jättegott! Hade också tänkt att baka lite frallor, men med kokosnötmjöl! :)
    Ha en fin lördag!
    Kram kram
    //Lana

    SvaraRadera
  5. testade kycklinggratängen du har med i föregående inlägg.... fantastiskt god

    SvaraRadera
  6. Kul att du testade! Äggmackor är grejer det, för mig funkar både kaviar och majo. Och så är jag tokig i att toppa med skinka, Hellmann's majo plus avokado eller tomat.
    Vi har testat ett par brödmixer från recomarket.se eller rättare sagt kommer mixerna från Bagerina fast jag köper dem hos dem på nätet.
    Kramar.

    SvaraRadera
  7. Ser gott ut. Jag är också svag för ägg och kaviar och kan därför tipsa om böcklingpastej som endast innehåller 4 gram kolisar att jämföra med Kalles 16 gram.

    SvaraRadera
  8. ...ok det är ju inte Kalles men gott och snarlikt i alla fall :)

    SvaraRadera

Vad kul att du vill lämna en hälsning!
Kram Malin.