lördag 25 januari 2014

BANANKAKA MED JORDNÖTSSMÖR


I bland är det bra att bananer inte blir uppätna här hemma. Jag får då chans att baka banankaka. Det är ju då det händer. Skulle bananerna ätas upp varje vecka, så hade det aldrig blivit någon kaka. Går ju inte och köper bruna bananer bara för att kunna baka. Snillen spekulerar... 

I vilket fall som helst så har jag här receptet på en saftig banankaka med krämigt jordnötssmör i. Kakan håller sig saftig länge tack vare både bananerna och jordnötssmöret.

Banankaka med jordnötssmör
100 g rumsvarmt smör
2 1/2 dl socker
4 dl mjöl
1 msk bakpulver
1/2 tsk salt
5 bananer, mogna och mosade
2 dl creamy jordnötssmör
2 ägg

Sätt ugnen på 175 grader. Smöra och bröa en bakform.

Vispa socker och smör i en skål. Blanda mjöl, bakpulver och salt i en annan skål och rör ner det i smörblandningen. Tillsätt mosad banan, jordnötssmör och ägg.

Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i ca 1 timme. Täck över formen med aluminiumfolie om den får för mycket 
färg. 



Kakan tog jag med till jobbet och det tog inte lång tid innan den var uppäten. Ganska bra betyg antar jag.



Ha en underbar lördag!



//Malin





7 kommentarer:

  1. Vad synd att jag precis tog ut min banankaka ur ugnen :) Hade jag läst det här tidigare i morse hade jag klickat i lite jordnötssmör i kakan, får bli nästa gång.

    Ha det gott!
    Birgitta - Min Lilla Kokvrå

    SvaraRadera
  2. Banan och jordnötssmör är så gott ihop. Kram!

    SvaraRadera
  3. Jag älskar bruna bananer så några bakningar på dem blir det aldrig. De gröna bananerna står jag inte ut med. Så om det ska ätas bananer så är det planering i förtid som gäller.

    SvaraRadera
  4. Låter oemotståndlig! Bananer och jordnötssmör åker med på min inköpslista till veckan!

    Ha en fin söndag! Kram Jenny

    SvaraRadera
  5. Jag älskar jordnötssmör och har fått dille på det! Och kombinationen av banan och jordnötssmör är hur god som helst. Jag kan bara äta det sådär som snacks :))

    Banankaka åt jag mycket när jag var gravid första gången.... hittade ett riktigt bra recept som var bra för blivande mammor. Din kaka ser mycket god ut, hade gärna smakat en bit, kram!

    SvaraRadera
  6. Ibland köper jag extra mycket bananer så jag kan få baka en banankaka men de försvinner ändå. Vi är tre som gärna äter bananer.... Jordnötssmör i låter grymt gott!

    SvaraRadera
  7. Ibland säljer de ju ut lite halvgamla bananer för nästan ingenting, då brukar jag passa på att köpa och frysa in för framtida smoothies och annat gott. Banankaka gör jag sällan.. Okej, aldrig. Men det är gott ju! Ska komma ihåg det här nästa gång.

    SvaraRadera

Vad kul att du vill lämna en hälsning!
Kram Malin.