Chicken Kiev är ett urainskt påhitt, eller möjligtvis ryskt som en rysk mathistoriker hävdar.
Chicken Kiev
6 st kycklingfiléer
100 g smör
2 vitlöksklyftor
färsk persilja
färsk basilika
flingsalt & svartpeppar
3 dl panko-panering (eller ströbröd)
2 dl mjöl
3 ägg
Skär försiktigt en ficka i varje filé. Gör hålet så litet som möjligt.
Blanda rumsvarmt smör, pressad vitlök, färsk persilja, salt och peppar i en skål. Spritsa in lite vitlökssmör i varje filé, tryck samman.
Ta fram 3 skålar och lägg uppvispad äggula i en skål, panko i en och mjöl med salt i en. Doppa sedan filén i mjölet, därefter ägget och tillsist pankon. Upprepa med alla filéer.
Bryn kycklingen i smör, för fin yta, och baka den klar i ugnen i ca. 20-25 minuter i 175 grader. Lite smör kommer att smita ut i ugnen, men kan då användas som sås.
Jag serverade sallad och ugnsrostad potatis till våra Chicken Kiev.
I kväll blir det födelsedagsfirande igen minsann. Jag har fyllt år och Ludvig fyller 7 år i morgon. Det blir de närmast sörjande som kommer. Lite mat och tårta står på menyn. God och smidig mat blir det. Inga avancerade rätter i dag inte. Men det blir nog bra ändå ska ni se.
//Pöss
Ännu mer firande? Ja, det gäller att fira ordentligt när man ännu är ung. Var det 23 du fyllde? ;-)
SvaraRaderaKycklingen kan jag tänka mig blir riktigt saftig och god med smörgömman.
fina Malin grattis till dig och sonen. Vår Zimon fyller 8 år imorgon : ) tog lite tid att somna för honom nu ikväll! kram Sofia
SvaraRaderaDet finns många goingar från förr som tål att upprepas, det här är en av de rätterna som jag har haft ögonen på. Det drar ihop sig...
SvaraRaderaGrattis igen till födelsedagsbarnet och ha en fin vecka!
Kram!
Mm så läckert det där såg ut. Jag måste ha sovit på 90-talet för den här rätten minns jag inte.
SvaraRaderaman måste fira lite
SvaraRaderaGrattis