lördag 10 augusti 2013

HALLON- OCH RABARBERPAJ MED SMULTÄCKE

I går kväll blev det en spontanbjudning hemma hos oss. Min fina kusin Marit, hennes man Jonas och deras son Jack kom hit och deltog i vårt fredagsmys. Det blev tacofredag till barnens stora förtjusning. 

Vid en bjudning måste det även ingå efterrätt, detta även om det blir snabbt bestämt. Desserten fick bli en smarrig Hallon- & rabarberpaj med ett smultäcke innehållande både kokos och havregryn. Varför välja liksom. 

Ännu kan man inte räkna ut rabarbern inte. Vi har rabarber på två ställen i trädgården och på bägge ställena fanns ganska så späda stjälkar. Absolut dugliga trots att det är i slutet av sommaren. 



Rabarberna fick sällskap av hallon, och i smuldegen blandade jag ner både havregryn och kokos. 

Hallon- & rabarberpaj
6-7 rabarberstjälkar
3 dl hallon (frusna funkar fint)
3/4 dl socker

125 g smör
2 dl mjöl
1 dl havregryn
1 dl kokos
1 dl socker
2 tsk vaniljsocker

Skär rabarbern i centimeterstora bitar. Lägg i pajform och häll över hallon. Strö över socker. 
Dela smöret i bitar och lägg i matberedare tillsammans med de övriga ingredienserna till smuldegen. Kör tills allt blandats och gått samman.
Klicka ut smuldegen över rabarbern och hallonen. 
Grädda i ca. 20 minuter i en 200 grader varm ugn. 





Det blev en skön kväll i går också. Och fler hoppas vi på, ännu är inte sommaren över. Dock måste jag snart inse att jag faktiskt börjar jobba på måndag... Men inte riktigt ännu alltså. Det är lååång tid kvar.




//Malin



  

8 kommentarer:

  1. Jag stod och fingrade på några rabarberstjälkar i mataffären idag, men köpte inga. Nu när jag såg ditt smarriga recept ångrar jag mig grymt!

    SvaraRadera
  2. Har bakat väldigt lite i sommar. Rabarber har jag bunkrat i små påsar i frysen redo att baka något gott med. Vad roligt att de är så långlivade i er trädgård. Älskar rabarber!

    SvaraRadera
  3. Såg att mina föräldrar hade massor med rabarber kvar i sin trädgård, ska be dem ta med några stjälkar upp när de kommer i övermorgon! Jag ska nog göra som Sofie säger ovan - frysa in, för även jag älskar rabarber!

    SvaraRadera
  4. Så gott med kombo av hallon och rabarber! :)
    Ha en fin kväll!
    Kram kram
    //Lana

    SvaraRadera
  5. Det hade vart jättekul att ha en liten bloggträff!! Vet inte om vi har några fler häromkring. Ska jag erkänna var det första gången jag åt indisk mat, med gud så gott!! Kram Sandra

    SvaraRadera
  6. Åh, klockan är inte ens nio, men nu slog stora fikasuget till!

    SvaraRadera
  7. Yummy, rabarber som är så gott och i paj, ja tack :) Kram

    SvaraRadera

Vad kul att du vill lämna en hälsning!
Kram Malin.