onsdag 15 maj 2013

VEGETARISK PASTA MED MOZZARELLA


I dag har jag tillbringat hela dagen i Göteborg med mina lärarkollegor i mitt arbetslag. Vi planerade hela förmiddagen och på eftermiddagen gick vi på en föreläsning om pedagogiska strategier för pedagoger som arbetar med elever med AD/HD och Asbergers syndrom. En bra föreläsare, men inte mycket nytt. Vilket är bra, då det visar att vi tänker rätt. 

Men vi hann med att göra mer än att bara planera, fika och äta är minst lika viktigt. Vi gick genom Haga och upp på Linnégatan och där hamnade vi tillsist på Condeco, och där stannade vi. 

Åt först kardemummamuffins med vaniljkräm och en timme efter det vara det ju dags för lunch. Då blev det färsk pasta med kyckling i en sås av vitt vin och grädde. Lite citronpecorino och ruccola på toppen. Muffinsen var bättre än maten, helt klart. Maten var tyvärr lite smaklös enligt min mening.

Men smaklös var inte den vegetariska pastarätten jag lagade när jag kom hem. Blev en rätt utifrån mottot, "jag-tager-vad-jag-haver".

Vegetarisk pasta med mozzarella
1 squash
1 röd paprika
6 blandade småtomater i olika färger
3 salladslökar
2 vitlöksklyftor
1 röd chili
1 boll mozzarella
Färsk parmesanost
Santa Maria Chili explosion
Flingsalt & nymalen svartpeppar
1 paket färsk pasta
rapsolja smaksatt med vitlök (olivolja)

Skölj och skär grönsakerna i bitar. Kärna ur chilin och finhacka den och vitlöken. Fräs chili och vitlök i smör/olivolja, tillsätt grönsakerna och fräs på hög värme ett par minuter. Salta och peppra. Koka samtidigt den färska pastan. När pastan är klar hälls vattnet av och smaksatt rapsolja ringlas över pastan. 
Lägg upp pastan på stort fat och grönsaksblandningen ovanpå. Riv mozzarellan i bitar och lägg ovanpå. Avsluta med att ringla vitlöksolja på toppen, strö över parmesan och dra några drag med chili explosion. 




Ha en skön kväll!

//Malin

   

6 kommentarer:

  1. Yummy Malin, hade gärna ätit hos dig idag :) Kram

    SvaraRadera
  2. Åh, Condeco - det var väl där vi fick testa de där pralinerna med salt! Bra att veta att maten inte är det man ska satsa på där nästa gång man besöker sta'n!

    Vegetariskt är fint det, klart din tallrik klår den andra :-)

    SvaraRadera
  3. Bra snabb vardagsrätt! Måste bara bli bättre på att laga vegetariskt!
    Härligt med en dag med kollegorna utan barnen så att man hinner prata lite, man har ju alltid för lite tid till det.

    Kram jenny

    SvaraRadera
  4. Gaah. You had med at kardemummamuffins!

    SvaraRadera
  5. Vilken fräsch o härligt rätt, blev ju vegetariskt ;) kram

    SvaraRadera
  6. Nej, att din pastamiddag var allt annat än smaklös är vi helt övertygade om! Vilka många goda smaker du fått ihop, att ta var man har blir kanonbra när man har så mycket gott på lager:)

    Kramar

    SvaraRadera

Vad kul att du vill lämna en hälsning!
Kram Malin.