tisdag 14 maj 2013

PULLED PORK PÅ VILDSVINSKARRÉ


Vildsvin är det som gäller här hemma nu. Har hittat många recept med vildsvinskött, inte för det spelar någon roll egentligen. Alla recept med fläskkött kan i princip användas, men det är ändå kul att leta efter recept anpassade till just den "lilla" vilda grisen.

Näst på tur står nog vildsvinsburgare, och de ska så klart grillas. Men i går åt vi pulled wild boar. 

Det var tänkt att vi skulle ätit det i lördags, men när Lars vid femtiden föreslog att vi skulle ta en drink på Köttkrogen blev det ändrade planer. Jag lade till middag till drinken och grytan fick vila till i går. Inte fel det heller kan jag meddela. Skönt att veta att maten står färdig för uppvärmning hemma i kylskåpet.

Jag har lagat pulled pork en gång tidigare och då från grunden, riktigt från grunden. Jag gjorde då en egen kryddblandning och köttet lades först i salklake för att tillsist ugnsbakas länge i en egengjord bbq-sås. Receptet hittar ni här. 

Den här gången tog jag en rejäl short cut och använde mig av Mat-Tinas recept med färdig bbq-sås och bara två kryddor. Inte fel alls, inte alls fel faktiskt. Och världens lättaste att laga, vem som helst kan göra det. Bara att blanda i de fyra ingredienserna och ställa in i ugnen. 9 timmar senare har ni ett smakrikt och otroligt mört kött.

Pulled pork (wild boar)
1 kg karré
2-3 dl bbq-sås
1/2 msk paprikapulver
2 krm cayennepeppar
2 msk olivolja

Lägg köttet i en gryta med lock, som tål att stå i ugnen. Häll över såsen, oljan och kryddorna. Ställ in grytan med locket på i ugnen på 110 grader i 9 timmar. 
Efter 9 timmar så är köttet så mört så mört. Använd gaffel och dra isär köttet. 

Som tillbehör körde vi tortillabröd, pitabröd och nachoschips. Plus massa annat gottigt så klart, sådant vi annars har till tacos. Jag gjorde en guacamole, vilket passar utmärkt till köttet. 


Guacamole
2 mogna avokados
2 tomater
1 röd chili
1 pressad vitlöksklyfta
några droppar tabasco
några droppar chipotlepuré
1 msk citronsaft
salt och peppar

Mosa avokadon med gaffel. Gröp ur tomaterna och finhacka köttet. Hacka chilin fint. Blanda ihop ingredienserna och smaka av med citronsaft, tabasco, chipotlepuré, salt och peppar. 





Ha en skön dag i regnet...

//Malin


8 kommentarer:

  1. Så himla gott och ändå världens enklaste middag, eller hur? Smidigt! Ha det gott.
    Kram

    SvaraRadera
  2. Det där är så himla gott! Vi blev bjudna på det hos min syster i torsdags, fast inte på vildsvin då!

    Apråpå bea, min man är superbra på alla såna såser så nu var det han som gjorde den och det är det oftast. Jag tycker att det kan vara trixigt, första gången jag gjorde blev den jättebra både i smak och fluffighet men sen andra och tredje gångerna blaskigt som bara den och jag kunde inte rädda den på nåt sätt..

    Men jag ska också öva upp mig på den perfekta bean!

    Kram Jenny

    SvaraRadera
  3. Jag har länkat till dig i dag, i Facebookgruppen "Vi som tar kort på vår frukost" där någon efterlyste recept på pulled pork. Jag skrev att du var bäst och det är ju sant! Kram!

    SvaraRadera
  4. Mmm...så gott med pulled pork! Jag har aldrig ätit vildsvin, låter spännande! Jag har gjort några gånger pulled pork på fläskkött, jättegott!
    Ha en fin dag!
    Kram kram
    //Lana

    SvaraRadera
  5. Hej Malin!

    Wow vad kul för dig med Isabellas!!!! Grattis! Jag har ju inte den tidningen men jag antar att numret kommit ut..? Är där bilder med också eller det är "bara" uppräknat butiker?
    Superskoj! Måste kolla i butiken idag om jag kan hitta den, blev ju en lång diger lista med butiker om de räknar upp ett par hundra. Säkert uppskattat inslag i tidningen!!!
    Hoppas det kan ge lite extra resultat också med fler som hittar dit.

    Har du öppet hela sommaren?

    Kram!

    SvaraRadera
  6. Det dragna köttet, i alla former, är här för att stanna. Helt klart. Jag kommer att göra det många fler gånger och prova olika smaksättningar varje gång. Det var så kul att bjuda på också för alla verkligen tokdiggar det!

    Härligt med ett riktigt bra lokalt "hak" att glida in på när andan faller på. Speciellt som jag har förstått att ni inte direkt bor centralt med kvarterskrogar överallt :-)

    Kram!

    SvaraRadera
  7. Jag har fått en del vildsvin av en kompis, men jag vet inte varför det inte blir av att jag använder det. Fick pinsamt erkänna det när han frågade om jag ville ha mer... Det är ju otroligt gott med vildsvin så jag får ta och skärpa till mig.
    Pulled pork är i sig galet gott. Lyxigare variant av tacos.

    SvaraRadera

Vad kul att du vill lämna en hälsning!
Kram Malin.