fredag 17 maj 2013

HIMMELSKT GOD RABARBERPAJ


I dag är jag hemma med en krasslig son, förkylning och lite feber. Men inget ont som inte för något gott med sig. Jag kan ju baka! Och då får det ju bli med rabarber så klart, rabarber äger! Har också lovat Ludvig att han ska få baka en kladdkaka, funkar i alla lägen. 

Har även planer på en kaka med rabarber att bjuda på i butiken i morgon. Det blir bra det!

Rabarberpaj
4 rabarberstänger
100 g smör
2 tsk vaniljpulver (4 tsk vaniljsocker)
2 dl socker
2 dl vetemjöl
1 dl havregryn
1 tsk bakpulver
1 ägg

Smält smör tillsammans med vaniljpulver, låt svalna. Blanda de torra ingredienserna och rör samman med det avsvalnade smöret. Tillsätt ägget och rör tills allt blandats. Tryck ut smeten i en pajform och tryck ner den skivade rabarbern i smeten. Man kan även använda jordgubbar. Sista jag bakade den här hade jag frusna jordgubbar som jag tinade upp och skivade ovanpå rabarbern. 



Grädda i 175 grader i ca. 30-40 minuter. 

Pajen bli lite knäckig och otroligt god! Lätt att baka dessutom, bara fördelar alltså. Så börja baka!



Ha en underbar fredag och glöm inte att fira Norge i dag!

//Malin



8 kommentarer:

  1. krya på sig sonen. mums med rabarberpaj kram Sofia

    SvaraRadera
  2. Den ser helt underbart god ut. Inget ont som inte för något gott med sig :-)

    Ha en trevlig helg!

    Kram Lotta

    SvaraRadera
  3. Ljuvliga rabarber, så gott! Kram

    SvaraRadera
  4. Mmmmm vad gott och en drös vaniljsås till det.
    Kram

    SvaraRadera
  5. Mmm...smaskigt med rabarber! Måste också baka något med rabarber! :)
    Ha en fin dag!
    Kram kram
    //Lana

    SvaraRadera
  6. Hoppas den lille kryar på sig fort! Förhoppningsvis gjorde rabarberpajen susen:-)
    Ha en fin helg! Kram

    SvaraRadera
  7. Rabarberpaj är ju aldrig fel mums:)

    SvaraRadera
  8. Nu har jag gjort denna paj/kaka 3 gånger! Jättebra recept,tack!

    SvaraRadera

Vad kul att du vill lämna en hälsning!
Kram Malin.