måndag 15 april 2013

STEKPANNEBIFF MED BASILIKA & SOLTORKADE TOMATER OCH TILL DET EN BALSAMVINÄGERSÅS


Köttfärs på bloggen i går och köttfärs på bloggen i dag, men så kan det bli ibland. Tror också att det finns fler som är som jag, det vill säga som alltid har köttfärs i frysen och som uppskattar recept som detta. Rysligt gott var det dessutom.

Stekpannebiff
600 g nötfärs
1 finhackad gul lök
1 ägg
2 dl riven parmesan
4 soltorkade tomater
1/3 kruka färsk basilika
1/2 msk salt
1/2 msk torkad basilika
1 msk hackad färsk gräslök
svartpeppar

Fräs löken i smör tills den blivit mjuk. Blanda samman alla ingredienser och forma till en stor biff. Fräs biffen i smör i stekpanna. Börja på hög värme och sänk efter några minuter. Vänd hela biffen om dela den i fyra delar. Gör samma stekprocedur på den här sidan, alltså hög värme till att börja med och sänk efterhand. Låt biffen steka på låg värme i ca. 7-10 minuter. Strö över lite finhackad gräslök innan servering.

Balsamvinägersås
2 1/2 dl crème fraiche
100 g philadelphiaost
2 msk balsamvinäger
1 msk kycklingfond
1 vitlöksklyfta
salt och svartpeppar

Blanda samman alla ingredienser i en gryta och vispa tills allt blandats ordentligt. Häll såsen vid sidan av biffen och låt puttra ihop i några minuter. 

Servera sedan biffen tillsammans med pasta och lite färskriven parmesan. Redigt gott det där kära vänner! 





//Malin


7 kommentarer:

  1. Ja, köttfärs äts ofta och perfekt att ha på lager i frysen. Gillar denna typ av mat!

    SvaraRadera
  2. Jag har alltid fryst kalkonfärs hemma och detta fungerar ju utmärkt med alla sorters köttfärs, ja även vego skulle jag tro!?

    Gott med balsamsås!

    Kramar!

    SvaraRadera
  3. Jajamän, vego färs passar också bra :) Soltorkad tomat, parmesan och basilika..mmmm jag njuter bara jag hör och ser detta! Kram!

    SvaraRadera
  4. Alltid färs i frysen, vi köper på oss när det är bra pris på högrev te.x och maler så det finns någon laddning på lager. Visserligen äter vi inte färs så vansinnigt ofta, inte ens en gång i veckan, men det är perfekt att ha på lager. Men denna veckan, då blir det färs a'la dej och Lotta och Helena:)

    Kramar

    SvaraRadera
  5. Gott, gott! :) Balsamvinäger passar perfekt i såsen! :)
    ha en fin dag!
    Kramar!
    //Lana

    SvaraRadera
  6. My kind of biff, absolut! Och så gott med balsamsås. Köttfärs är bland det bästa jag vet så keep it coming :-)

    Kram!

    SvaraRadera
  7. Där fick jag en ny variant att prova till "Bamsebiffen" vi kör här! Lät jättegott med den såsen.

    Köttfärs här idag också! Jag kom hem rätt tidigt så en bolognese kunde stå och koka länge innan vi åt!

    Kram Jenny

    SvaraRadera

Vad kul att du vill lämna en hälsning!
Kram Malin.