söndag 14 april 2013

MOZZARELLABIFFAR & EN KALL SÅS MED BASILIKA OCH SOLTORKADE TOMATER



I morse vaknade jag tidigt, detta trots att jag i går var på tjejmiddag. Vaknade tidigt och mådde prima, ännu bättre!

Började dagen med en promenad, Stickerundan är namnet rundan går under här i Glommen. Namngiven efter bonden Sticken, som tidigare bodde i en gård utmed promenaden. Man går även förbi fyren Morups Tånge, underbart vackert är det. Öppna vidder med havet i bakgrunden. Kan inte bo bättre än vad jag gör.




I veckan lagade jag dessa biffar. Mat som går hem hos alla i familjen. Som tillbehör blev det rostad sötpotatis, grillad sparris och en kall sås med soltorkade tomater och basilika. Blev supergott!

Mozzarellabiffar
600 g blandfärs
1 ägg
1/2 finhackad gul lök
1/2-1 msk salt
1 msk senap
1 msk kalvfond
svartpeppar
1 boll mozzarella
färsk basilika

Fräs löken i smör tills den blir mjuk. Blanda med övriga ingredienser. Dela färs och mozzarella i lika många delar. Platta till färsen och lägg en bit ost och ett basilkablad på färsen. Forma till biffar. Stek i smör och baka färdigt i 175 grader varm ugn i ca. 15-20 minuter. 


Basilka- och tomatsås
2 1/2 dl creme fraiche
4 soltorkade tomater
färsk basilika
1 vitlöksklyfta
flingsalt och nymalen svartpeppar

Finhacka basilikan och tomaterna. Blanda ner i creme fraichen och tillsätt pressad vitlök, salt och peppar. 





Nu blev jag hungrig! Vi ska strax grilla hemmagjorda korvar ute på gården. Ska bli gott det också. Jag och Lars pratade i dag om att vi måste planera in en korvstoppardag snart. Måste ju fylla frysen inför sommarens alla grillkvällar.


Ps, Glöm inte att svänga inom Glommen om ni är ute och kör. Butiken har öppet fram till klockan 16.00 i eftermiddag. 

Välkomna!

//Malin


9 kommentarer:

  1. Mums, tusen tack för det receptet! Har precis printat ut det och nu åker jag till butiken för denna rätt blir vår lunch idag :))

    Stöööörsta kraaaamen aka

    SvaraRadera
  2. Nu blev jag också hungrig :) Vilken god och fräsch sås med basilika och tomat. Kram

    SvaraRadera
  3. Härligt med morgonpromenix i fina Glommen! Låter så gott med mozzarella i... har ju testat veg biffar med fetaost så nästa gång får det bli mozzarella helt klart!

    Ikväll du, är det sista avsnittet... spännande, kram på dig!

    SvaraRadera
  4. MUMS på den såsen! Mina all time favoritsmaker! Fräsch och somrigt! :-)

    SvaraRadera
  5. Härligt att börja dagen med promenad i så fina omgivningar, det får ju ordentligt fart på livsnerverna!
    Mozzarella i biffarna är så gott, det blir så härligt krämigt när det smälter ut så där.

    Kramar

    SvaraRadera
  6. Vilken härlig bild på ställe där du promenerar! Vackert!
    Mozzarella var det längesen jag använde i matlagningen! Gott, gott! Tack för påminnelsen! Biffarna låter otroligt smarrigt! Och s snyggt upplagt på tallriken! :)
    Ha en fin dag!
    Kram
    //Lana

    SvaraRadera
  7. Du ser verkligen ut att bo på rätt ställe - för dig :-) Underbara omgivningar.

    Biffarna är helt i min smak, att fylla färsbiffar med mozzarella och annat gott gör jag var och varannan dag. Bland det bästa som finns!

    Och så era hemgjorda grillade korvar då. Hade jag verkligen velat prova. Ska bli kul att få höra mer om butiken när vi ses!

    Kram Lotta

    SvaraRadera
  8. Låter ljuvligt gott. Mmm mozarella:)

    SvaraRadera
  9. Åhhh vad gott det låter med mozarellabiffar... det måste jag göra någon gång.

    SvaraRadera

Vad kul att du vill lämna en hälsning!
Kram Malin.