måndag 29 april 2013

KYCKLINGLASAGNE PÅ GRILLAD KYCKLING OCH FÄRSKA LASAGNEPLATTOR


Efter jobbet i dag var jag tvungen att åka och handla. Brukar gå ganska snabbt, men inte i dag... Detta trots att jag handlade på Ica med en självscanner. Den främsta anledningen till att det tog sådan tid var nog att jag skrivit handlingslistan på tre olika papper och sprang sedan som en tok fram och tillbaka i butiken med mina listor. Inte heller är det så att jag skriver allt i den ordning jag hittar sakerna i affären, det vore för lätt. Har en kollega som är mathandlingsproffs. Han har listor i excel som han för in allt som ska handlas, säkert i ordning i butiken också. Brukar håna honom lite, men innerst inne är jag bara avundsjuk... 

En andra anledning till den 1 1/2 timme långa handlingen var den att jag köpte ingredienser jag inte handlat tidigare. Jag ska nämligen beträda ny mark i matlagandet i morgon på valborgsmässoafton. Tänker inte berätta vad jag ska laga, både av den anledningen att jag inte vill att mina gäster ska läsa vad vi ska äta, men också för att om skiter det sig helt så får jag hitta ett nytt hämtmatställe och kan då ändå hävda att jag lagat maten. I am a genius! 

När klockan närmade sig 17.20 var jag både tjurig, kinkig och galet hungrig och då skulle jag hem och laga mat. Ringde Lars på vägen hem och bad honom påbörja operation kylskåpstömning. Kanske inte det smartaste draget, då vi hade hela Santa Marias tacosåssortiment sedan tre år tillbaka i halvtomma burkar. 

För att göra en lång historia kort... Sedan lagade jag den här kycklinglasagnen och det gick enligt planerna och den var helt otroligt lättlagad, smidig och galet god!

Originalreceptet av Husmorsorna hade även en bechamelsås, men jag gjorde såsen lite såsigare och skippade alltså den vita såsen. Gjorde även lite andra småändringar. 

Kycklinglasagne
1 grillad kyckling
1 gul lök
1/2 röd paprika
10 champinjoner
1/2 squash
100 g färsk spenat
2 vitlöksklyftor
2 msk kycklingfond
1/2 msk kinesisk soja
2 dl creme fraiche
2 dl lättcreme fraiche
2 dl mjölk
salt & peppar
Jamie Olivers Thyme, lemon and bay salt (Köp köp köp, supergott!)
färska lasagneplattor
riven ost




Bena ur kycklingen och skär i mindre bitar. Hacka lök, skär paprika, svamp och squash i bitar. Fräs grönsakerna och vitlöken i smör och tillsätt spenaten. Blanda ner kycklingen, salta och peppra. Rör ner creme fraiche, mjölk, soja och kycklingfond. Låt allt småputtra i några minuter.
Lägg lite av såsen i botten av ugnsform, sedan färska lasagneplattor på det, upprepa tills dess att du avslutar med kycklingsåsen. Tryck till lasagnen något och avsluta med att strö över riven ost. Grädda i 175 grader i ca. 25 minuter. Jag sätter på grillen det sista för att få fin färg. Smaskens!






Ha det gött!!

//Malin

Ps. I dag har jag haft rekord på bloggen med över 650 unika besökare. Tack <3






10 kommentarer:

  1. Grattis till rekordet, inte överraskande alls faktiskt:)
    Lasagnen har vi också provat, supergod är den, och så lätt att laga till. Och de där burkarna i kylen... om vi säger som så, så fanns det en fördel med att vår förra kyl/frys gick sönder:) det blev en hel del utrensat!

    Ha nu en riktigt kanonfin Valborg vännen,
    kramar

    SvaraRadera
  2. Den där lasagnen har jag gjort några gånger. Sååå god!!
    Grattis till alla besökare! Du är grym, that´s why!! :)

    SvaraRadera
  3. Mmums, den här måste jag göra. låter riktigt god!!!Handlelista måste jag absolut ha när jag handlar och skriver alltid upp från hur det finns i affären så att jag inte behöver springa fram och tillbaka. Men varje gång jag handlar lyckas jag alltid glömma något, antingen har jag glömt skriva upp det eller så bara glömt det.

    SvaraRadera
  4. Först säger jag: Grattis till så många besökare! Coolt! :)
    Sedan säger jag: Jag kan också fastna lätt i affären! ;)
    Spännande med något nytt! Ska bli kul att få läsa på bloggen om vad du har hittat på för något! :) Jag är helt säker på att du kommer att lyckas! :)
    Lasagne låter otroligt gott! Smidigt att gör det på grillkyckling! :)
    Ha en fin Valborg! Och lycka till med nya maten! :)
    Kram kram
    //Lana

    SvaraRadera
  5. Grattis till besöksrekordet! Visst är det härligt när så många vill läsa det man skriver? :) Häftig känsla ändå.

    Låter som en kanongod lasagne! Jag har aldrig gjord lasagne med kyckling, men det är väl dags ser det ut som :D

    SvaraRadera
  6. Vad roligt att så många läser din blogg, jättekul att läsa! :)
    Ska bli kul att se vad du bjuder på för gott i kväll.
    Kram Sandra

    SvaraRadera
  7. Grattis till besöksantalet. Du är ju bara så bra! Kram

    SvaraRadera
  8. Mmm låter gott, kyckling är bra till mycket :)
    Ha en fin Valborg
    Stor kram från Victoria på www.victoriasprovkök.se

    SvaraRadera
  9. Färdiggrillad kyckling är jättebra att ta till som en liten genväg. Särskilt när det ska gå lite fort efter en utdragen shopping :-) Använd funktionen med anteckningar i din smartphone, jättebra - bara att radera det som plockas i korgen vartefter. Skriv in grejerna som ska handlas ihop i kategorier så spelar det ingen roll om butiken inte är samma varje gång du handlar. De flesta har ju mejerivaror på samma ställe, och frukt och grönt på samma ställe så att säga... Ja, ja. Ska sluta vara besserwisser :-)

    Verkar som att man måste prova denna kycklinglasagne i alla fall, speciellt med flera som går i god för den.

    Grattis till alla besökare och lycka till med maten i morgon. Trevlig Valborg!

    Kram Lotta

    SvaraRadera
  10. Känner med kycklinglasagne att den är så mycket bättre...inet alls som vanlig lasagnen utan en helt annan god rätt.
    Grattis till besöksrekordet!
    Lena från Make a head food

    SvaraRadera

Vad kul att du vill lämna en hälsning!
Kram Malin.