tisdag 23 april 2013

KASSLERSTROGANOFF MED CHILI EXPLOSION


I dag hade jag som plan att fortsätta berätta om min fantastiska helg, men det upptäckte jag tog för lång tid. Väldigt mycket att sammanfatta och bearbeta i bilder, så det får ni vänta ytterligare lite på.

I stället får det bli en vardagsrätt. Eftersom jag nu fått återgå till vardagen här hemma passar det ju riktigt bra. Då jag inte är så förtjust i falukorv, fick det bli en stroganoff med kassler. Jag använde mig också av en av de kryddor jag fick i Goodie-bagen  från Santa Maria. Något riktigt tråkigt var att de andra påsarna glömde jag på Göteborgs Centralstation.... Såååå trist, men inget att gräma sig över nu. Gjort är gjort!


Bild från Santa Maria


Kasslerstroganoff med chili
650 g vinmarinerad kassler
1/2 gul lök
1 röd paprika
10 körsbärstomater 
2 msk tomatpuré
1 msk soja
3 dl matlagningsgrädde
nymalen Santa Maria Chili explosion
flingsalt & svartpeppar

Strimla kassler och paprika. Finhacka lök och halvera tomaterna. Fräs kasslern i stekpanna. Blanda ner paprika, lök och tomater. Låt fräsa några minuter. Tillsätt grädde, tomatpuré och soja. 
Krydda med Santa Marias Chili explosion. Svårt att måtta hur mycket, då kryddburken innehåller en kvarn. Smaka av efterhand, men du kan krydda på ganska ordentligt. Salta och peppra. Servera tillsammans med pasta eller ris.







//Malin


7 kommentarer:

  1. Chili explosion är stapelvara hos mig. Använder det både högt och lågt. Sicken osis att du slarvade bort påsarna! Tur att du har minnena kvar :-)

    Kram!

    SvaraRadera
  2. Den här kryddan är mycket god! Brukar också köpa den!
    Kasslerstroganoff låter väldigt spännande! :)
    Ha en fortsatt fin onsdag!
    Kram kram
    //Lana

    SvaraRadera
  3. Attans att du glömde dem! Man får hoppas att den som hittade dem blev riktigt glad. Kanske någon som inte hade råd att köpa egna?

    Jag har skåpet fullt av chili och nu odlar jag egna plantor. Tre sorter som jag fått av äldsta dottern. Kanske kan det bli frukter att torka...
    Kram!

    P.S. Jag har några frågor att ställa till dig, men det får bli på mailen. Jag har en idé om en verksamhet och behöver lite råd från dig som vågade ta steget. Jag tar det en annan dag - jobbar till åtta ikväll.D.S.

    SvaraRadera
  4. Chili explosion give it to me fina Malin kram Sofia

    SvaraRadera
  5. Vilken härlig helg ni haft! Åh kasslerstroganoff låter ju verkligen inte helt fel det heller. Har en kassle som väntar i kylen och min tanke var faktiskt att testa detta också. Kurrar redan i magen :-) Kram Gourmetmorsan

    SvaraRadera
  6. Vilken härlig helg ni haft! Åh kasslerstroganoff låter ju verkligen inte helt fel det heller. Har en kassle som väntar i kylen och min tanke var faktiskt att testa detta också. Kurrar redan i magen :-) Kram Gourmetmorsan

    SvaraRadera
  7. Hej! Vad kul att du gillar Chili Explosion! Den är min räddning för att hetta till "mesmaten" som jag ibland måste laga till dottern. Hon är inte så förtjust i stark mat och det är ju tråkigt för en "spicegirl" som jag! Lösningen är att dra ett par rejäla varv med Chili Explosion efter tillagningen varje gång det vankas Stroganoff hemma hos oss...// Anna på Santa Maria

    SvaraRadera

Vad kul att du vill lämna en hälsning!
Kram Malin.