torsdag 28 februari 2013

KÄRLEKSMUMS


I dag har rimfrosten fallit som regn från träden. Jag undrade vad det var som lät, då det faktiskt inte regnade där jag stod. Våren har gjort högljudd entré med andra ord. Den är nu så verkligen på G, och jag ser så fram emot det. Vi har en skön tid framför oss, härligt! Jag förtränger helt att de lovat kallare väder efter helgen...

Efter jobbet i dag fick det bli bakning, det var liksom läge för det. Var ett tag sedan jag gödde mina kollegor kände jag. Känns som om vi på jobbet är inne i en lite nyttigare period. Vi deltar nämligen i Tappa.se. Vi har stegräknare och tävlar mot två andra lag bestående av skolpsykologer, rektor och elevhälsoteam. Jag ska säga att jag kämpar mig till mina 10000 steg per dag och inte mer. Ligger med andra ord inte på topp 3... Lite press blir det ju allt, då man tävlar i lag. Ska ut och promenera i kväll, blir inte många steg gjorda när jag arbetar i min lilla butik.


Kärleksmums
4 st ägg 
4 dl strösocker 
4 1/2 dl vetemjöl 
3 tsk bakpulver 
6 msk kakao 
200 g smält smör 
1 1/2 dl grädde eller mjölk 

Glasyr
1 dl vispgrädde 
2 msk kaffe (starkt) 
1 dl kakao 
100 g smör, mjukt 
2 dl florsocker 
2 dl kokosflingor till garnering 


Sätt ugnen på 200 grader.
Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt.
Blanda vetemjöl, bakpulver och kakao i en skål.
Sikta mjölblandningen i äggsmeten och vänd försiktigt ihop smeten.
Smält smöret och blanda det med grädden.
Rör ner det i smeten.
Klä en plåt, cirka 40 x 35 centimeter med bakplåtspapper och häll i smeten.
Grädda kakan i cirka 15 minuter, prova med en sticka. Den kan vara lite kladdig.
Låt svalna.
Under tiden du väntar på det kan du göra glasyren.
Blanda det mjuka smöret med grädde, florsocker, kaffe och kakao.
Vispa ihop det ordentligt och låt det svalna.
När kakan är helt sval kan du breda glasyren över kakan.
Strö över kokos och skär den i fina rutor.

Receptet kommer från Husmorsorna på recept.nu.




Kärleksmums med min älskade butik Annies Stuga i bakgrunden. Ni har väl inte missat att jag även har en blogg för butiken, anniesstuga.blogspot.com


Öppettiderna för Annies Stuga är:

Torsdag & fredag kl. 14-18

Lördag & Söndag kl. 10-15

Glumstensvägen 25 i Glommen

Välkomna till mig!

//Malin




10 kommentarer:

  1. Kärleksmums var det längesedan jag bakade och åt nu... men gott är det! Visst är det härligt när solen skiner ute och det känns som vår ute... 5 min på lunchen försöker jag lapa lite sol... härligt härligt, kram!

    SvaraRadera
  2. Så fina bilder och kärleksmums vad gott! kram Sofia

    SvaraRadera
  3. Kärleksmums bjöd kollegan på i veckan. Gott!
    Tappa har vi kört några gånger på jobbet. Men vilken hysteri det blev. Folk som aldrig rörde sig annars och vissa kom ju på att man kunde räkna om städning, gräsklippning mm. Lycka till!

    SvaraRadera
  4. Kärleksmums eller mockarutor som jag säger är goda, men det var en tid sedan jag sist bakade dem. Kram

    SvaraRadera
  5. Visst är det helt underbart!! Solen står som spön i backen. Jag ska ta med min lilla Hanna som äntligen är feberfri ut och leta vårtecken. Kärleksmums var jättelänge sedan jag bakade, det är ju så gott. Ha en härlig helg! Kram

    SvaraRadera
  6. Kärleksmums är bland det bästa jag vet och jag älskar namnet! Har njutit av många många som mamma har gjort när vi var mindre. Tror jag måste be henne göra ett gäng igen. Alldeles för länge sen!

    Jag har också valt att blunda för mer snö och kallare igen. Veckan som gick var ju så skön! Men snart så... Vi är ju inne i mars nu i alla fall.

    Ha en trevlig helg och lycka till i stugan!

    Kram Lotta

    SvaraRadera
  7. Jo tack, det är väl ett helt underbart vårväder just nu, förträngning sysslar vi väldigt gärna med:)
    Smart att baka och bjuda medtävlarna på kakor, då orkar de kanske inte ta så många steg sen... Du får väl helt enkelt ta och stega runt i butiken mellan inslagningarna i kassan!

    Ha en skön helg,
    kramar

    SvaraRadera
  8. Mmm så gott,länge sen man åt såna.Ser riktigt gott ut,måste nog göra dem snart.

    SvaraRadera
  9. Min favorit av alla sötsaker faktiskt! Brukar baka den varje år till min födelsedag:)

    SvaraRadera
  10. Det var längesen jag åt kärleksmums!!
    Vi har oxå haft stegräknare på jobb, vi fick för oss att gå på lunchrasten 10 min, då hade vi bara 20 min på oss att värma mat och äta den. Vilket blev liiite stressigt!!

    SvaraRadera

Vad kul att du vill lämna en hälsning!
Kram Malin.