onsdag 10 oktober 2012

HALLONBULLAR MED VIT CHOKLAD


Just nu är det mycket som händer i mitt liv, massa roligheter. Dock har dygnet alldeles för få timmar, hinner liksom inte med allt jag vill göra, borde göra och ska göra. 

Har nu däckat i soffan efter en kväll tillbringad i köket. Har varit väldigt produktiv, och anledningen kommer ni få reda på inom en ganska snar framtid. En liten cliffhanger alltså. 

De här bullarna bakade jag dock inte i dag, utan i helgen som var. Vetedeg med mortlad kardemumma, fylld med hallon och vit choklad. Inte illa alls faktiskt.

Hallonbullar med vit choklad
50 gr jäst
150 gr smör
5 dl mjölk
14-17 dl mjöl
1 1/2 dl socker
1 tsk salt
2 tsk nymortlad kardemumma


Fyllning
50 g rumsvarmt smör
100 g vit choklad
150 g hallon
1 msk vaniljsocker

Gör så här
1. Smält smöret, häll i mjölken och värm till fingervarmt.
2. Häll degvätskan över jästen och tillsätt socker, salt, kardemumma och 14 dl vetemjöl.
3. Arbeta degen kraftigt tills den blir blank och smidig. Tillsätt mera mjöl om den är kladdig. Strö över lite mjöl över degen och låt jäsa i 30-40 minuter.
4. Ta därefter upp degen på mjölat bakbord och arbeta den smidig. Dela degen i två delar.
5. Kavla ut degen och bred över smör. Riv över choklad, strö över hallon och sikta över vaniljsockret. 
6. Vik övre halvan mot mitten, sedan undre halvan av degen över den så det bildar en rektangel. Skär degen i ca. 1 1/2 cm breda remsor och knyt knutar av degen. 
7. Låt bullarna jäsa i ca. 30 minuter under bakduk. 
8. Pensla bullarna med uppvispat ägg grädda sedan bullarna i 225-250 grader i ca. 6-10 minuter. 
7. När bullarna svalnat ringlas glasyr, bestående av florsocker och vatten, över bullarna.



13 kommentarer:

  1. Vilka goa bullar! Spännande med mycket på gång.... Väntar med spänning!

    SvaraRadera
  2. hallon och vitchoklad är otroligt gott tillsammans,nu blev man allt nyfiken,hoppas vi får se snart vad du håller på med.

    SvaraRadera
  3. Oj, vad läckert det ser ut! Förstår inte vart min bull- och bakgen tog vägen. Har iofs aldrig haft någon men skulle gärna vilja ha...

    Jodå, cliffhanger må jag säga. Okejrå. Jag tittar väl in igen för att kolla upp vad det kan vara :-)

    Hoppas tid och ork räcker till!

    Kram Lotta

    SvaraRadera
  4. Men attans så hiiiiiiiiiiimla gott!!!!!

    Kraaaaaaaaaam aka

    SvaraRadera
  5. Så gott det låter med chokladen och hallonen ihop med kardemumman...
    Den där cliffhangern ser vi verkligen fram emot att få veta resten av, vi är väldigt nyfikna av oss! Spännande.

    Kram

    SvaraRadera
  6. Cliffhanger, me like lots! Kanske jag vet vad det är? ;)
    Gud så gott med kombon hallon och vit choklad hurra!
    Härligt att det händer mycket, kram!

    SvaraRadera
  7. Ser gott ut med hallon och vit choklad! Kram

    SvaraRadera
  8. Ah, vad spännande!! Ska bli kul att höra vad du har på G. Massa goa bullar verkar vara inblandade ;). Här blir det också bullar idag (från förra veckan). Lycka till med vad det är du har på gång! Kram

    SvaraRadera
  9. Hej Malin!

    Bullar var det ett tag sedan jag bakade... Vem får äta allt gott du gör..*haha*...

    Vad kul med roligheter på gång!
    Ser fram emot att höra mer!!!

    Kram Mariette

    SvaraRadera
  10. Hej hej!

    Åhhh så gott de lät kardemumma, hallon, vit choklad, nom nom! De börjar vattnas i munnen.

    Vad spännande med en cliffhanger...

    Kram på dej!

    SvaraRadera
  11. Ahh, de som arbetskamraterna bjöds på - lyllos dem!

    Kul att det händer grejer, ska bli spännande att höra vad... Stor kram!

    SvaraRadera
  12. Cliffhanger !! Väntar ! Saknar dig !

    SvaraRadera

Vad kul att du vill lämna en hälsning!
Kram Malin.