torsdag 11 oktober 2012

DEVIL´S CHOCOLATE CAKE MED HALLON OCH MÖRK CHOKLADFROSTING


Nu ska ni få fortsättningen på min cliff hanger, inte jättespännande för er kanske, men för mig. Jag har nämligen haft besök av en reporter och en fotograf från vår lokaltidning Hallands Nyheter. Vi pratade om bloggen och om mina framtidsplaner med butiken. Var lite nervös innan, men det var ju så klart inget att oroa sig över. Ser fram emot att få se det färdiga resultatet. 

Jag hade så klart bakat inför besöket, ganska mycket dessutom. I min mailkontakt med nyhetschefen, skrev hon att hon antog det skulle finnas mycket bildmässigt att ta kort på. Mycket bildmässigt... ni förstår nog att jag hade häcken full i går kväll. 

Mina kollegor kommer bli lyckliga i morgon, för det blev mer än mycket över. Tjejerna tog varsin liten macaron, det var allt. Fyra olika bakverk hade jag slagit till med. Alla recept kommer på bloggen inom kort, men ett i taget och vi börjar med den mäktigaste och vackraste. 



Devil´s chocolate cake med hallon och mörk chokladfrosting
300 g rumsvarmt smör 
400 g socker
1 msk vaniljarom
4 ägg
330 g mjöl
1 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
1 dl grädde
1 ½ dl mjölk
85 g kakao
1 1/3 dl hett vatten

Börja med att sikta ner kakaon i en skål och häll därefter över det heta vattnet. Blanda tills all kakao löst upp sig i vattnet. Smöra sedan tre lika stora formar och bröa med kokos. Jag använde mig av engångsformar i aluminium.
Vispa smöret fluffigt och tillsätt sockret lite i taget och tillsist vaniljaromen. 
Vispa sönder äggen och tillsätt dem sedan till äggblandningen lite i taget. 
Vispa mer mjölk och grädde i kakaoblandningen. 
Blanda mjöl, bakpulver och salt och blanda ner detta i äggblandningen växelvis med kakaoblandningen. 
Fördela smeten i de tre formarna. Baka i ugnen på 175 grader i ca 30-45 minuter. Förlita er inte på tidsangivelsen utan känn efter med sticka om kakan är klar. 

Mörk chokladfrosting
325 g mörk choklad 70%
4,8 dl grädde
1 tsk glykossirap

225 g upptinade frysta hallon att lägga mellan tårtbottnarna
125 g färska hallon för garnering

Inspiration till receptet kommer från Martha Stewart


Hacka chokladen och blanda ner i grädden. Låt blandningen småputtra under omrörning i ca. 20 minuter. Chokladen ska tjockna lite. Höj värmen lite och låt koka 3 minuter till. Ta av från värmen och tillsätt glykossirapen. Nu ska frostingen svalna och under tiden måste den röras om i var tjugonde minut. 

När tårtbottnarna och frostingen är klara är det dags att bygga på höjden. Jag skar av det översta på varje kakdel. Resterna sparar jag för att kunna göra cakepops i framtiden. 
Bred frosting mellan kakorna och lägg hälften av de upptinade hallonen på frostingen. Lägg på nästa botten, frosting och hallon. Avsluta med sista botten, frosting och garnera med färska hallon. 

Jag serverade vispad grädde och hallonsås till tårtan.



I morgon är det fredag kära vänner!







12 kommentarer:

  1. åh vad kul ....*ler ..men vilken panik jag hade fått över den där repliken ...mycket fotograferbart ...hua ...'skrattar..

    och kakan , synd att man inte är kollega till dig ;)

    Kram

    Pernilla på Piazzan

    SvaraRadera
  2. Då hade jag rätt angående cliffhangern! ;) Så kul att vara med i tidningen. Ser fram emot att läsa om dig vännen.

    Vilken ljuvlig skapelse du fått till, lovely! Jag har länge suktat efter den här tårtan men ännu ej själv gjort den... snart är det nog dags...

    Visst är engångsformar i aluminium perfekta till sådant här bak?

    SvaraRadera
  3. Jag säger bara det: Du skulle varit med i Hela Sverige bakar! Då kunde de andra hälsa hem! Kram!

    SvaraRadera
  4. Vad roligt att få vara med i tidning! Och tårtan ser ju otroligt god ut! Kram

    SvaraRadera
  5. Vad roligt och värsta PR-läget för butiken ju! Hoppas du passade på att sälja in den (och bloggen) riktigt ordentligt!

    Kakan verkar djävulsk. För midjemåttet :-)

    Trevlig helg och kram till dig!

    SvaraRadera
  6. Förstår nästan det att du inte hinner med någon Danmarksresa på lovet...har säkert hur mycket som helst att fixa med :)
    Vi har lov nästa vecka, så här ska det pausas, mysas och njutas!! Maken har sagt att han står för matlagningen, så det ser jag fram emot ;o)

    Ha en lovely helg och kämpa på med butiken!!
    Kramar
    Ulrika

    SvaraRadera
  7. Alltid kul och bli uppmärksammad,vilken tårta du bjöd till.riktig fin och god ser den verkligen ut.ska bli kul och få läsa reportaget

    SvaraRadera
  8. Älskar namnet på den tårtan, det säger ju allt! Du har verkligen gjort den så snygg, ser så lockande ut.

    Så kul att du och din butik och blogg blir uppmärksammad, det förtjänar du absolut!

    Ha nu en riktigt skön helg,
    kramar i massor

    SvaraRadera
  9. Åh vad roligt Grattis! Perfekt att få lite PR inför öppningen av butiken. Är övertygad om att de fick mycket godsaker som gjorde sig bra på bild! Tårtan ser helt livsfalig ut ;), lyckliga kollegor!
    Ha en riktigt härlig helg
    Kram

    SvaraRadera
  10. Hej Malin! Det var alldeles för längesedan.... men nu är jag här igen och läser och verkligen "äter" dina bakverk och maträtter med ögonen. Det är mycket bättre och leta recept här än att leta i böcker!
    Tårtan ser alldeles förfärligt god ut! kan inte förstå varför dessa tjejer inte smakade mer, nu när dom hade chansen. Men så spännande med ett reportage! hoppas Du delar med dig då, eftersom vi inte har Hallands nyheter;)

    Nu är det hög tid för bädden. Ha det gott och trevlig helg!
    kram lisamaja

    SvaraRadera
  11. Heja Malin ser fram emot tidningen och vilken kaka gahhh vissa har det andra inte ; ) kram Sofia

    SvaraRadera
  12. Underbart. Och vad kul det är när de lokala nyheterna upptäcker vad man håller på med. Jag hade min lokala tidning här förra veckan och Decibel (katten) var väl den som stal all uppmärksamhet;)
    Oh vilken tårta du gjort! En choklad-dröm!

    SvaraRadera

Vad kul att du vill lämna en hälsning!
Kram Malin.