lördag 27 oktober 2012

CAKE BALLS OCH BUTIKSLEVERANSER


Lördag i dag minsann, en fullkomligt underbar höstdag. Kallt, friskt, krispigt och soligt. Inte för att jag är någon utemänniska, tvärtom. Men allt blir ju så mycket lättare med fint väder. 

I dag på förmiddagen hade jag mina näst sista barnjympapass på Friskis. De är ju så söta de små barnen och det är riktigt mysigt att få jympa tillsammans med dem. Men nu har jag inte tid längre. Mina lördagar kommer att bestå av annat. Annies Stuga kommer att ta all ledig tid och lite till, men jag är sååå laddad. 

I går kom fyra leveranser till butiken, alla på eftermiddagen. Den första under de få minuter då det kom snöslask/hagel i Glommen. Sedan var det till att bära och bära och bära. 



En stor gul postlastbil kom med en pall med varor till mig. Pallen stod där så ensam längst in i mörkret. Efter uppackandet firade jag och Lars med pizza och rödvin. Det var vi väl värda då.

Eftersom det här är en mat- & bakblogg måste jag ju även ge er ett recept och idag blir det recept på cake balls. Eller cake pops utan pinne, som jag kallade dem innan jag till sist fick rätta namnet berättat för mig. En kaka man gör av överbliven sockerkaka. Perfekt efter att man gjort en barbietårta. Där får man mycket sockerkaka över, eftersom formarna måste skäras för att få plats i en skål. Vill man inte använda smulorna direkt, går det bra att frysa in i väntan på att baksuget sätter in.

Cake balls
360 g sockerkaka
150 g vit chokladkräm (nutella funkar bra)
100 g philadelphiaost
2 msk citronsaft
finrivet skal av en citron
Candy melts eller choklad för att doppa bollarna i

Smula sönder sockerkakan i en skål. Tillsätt chokladkräm, philadelphiaost, citronsaft och citronskal och blanda till en deg. Forma till bollar och ställ dem sedan i frysen under tiden du smälter Candy meltsen/chokladen. Doppa ner bollarna i chokladen med hjälp av sked och lägg i små knäckformar. Strö över strössel direkt, innan chokladen stelnar. Blir som små praliner, söta som få.



I kväll får familjen rester, för jag ska på tjejfest. Ska bli gott att få slå sig ner vid dukat bord och sedan få njuta av en trerätters middag. Ska även bli kul att få träffa tjejkompisarna igen, händer alltför sällan tyvärr.


9 kommentarer:

  1. Vad roligt! Först såg lastbilen tom ut men se där, längst inne :-) Ni var verkligen värda pizza och vin efter det!

    Och så fick jag lära mig något nytt. Trodde att pops skulle sitta på en klubbapinne, men så är jag ju ganska oerfaren i bakvärlden.

    Hoppas du får en riktigt rolig och god kväll med tjejkompisarna - det kan vara bland det bästa som finns!

    Kram Lotta

    SvaraRadera
  2. Så spännande att starta något nytt och något eget. Klart ni är värda pizza. Ha en fortsatt skön helg!

    SvaraRadera
  3. När dem är utan pinne så kallas dem för cake balls :D
    Superfina blev dem och ser grymt goda ut.

    SvaraRadera
  4. Spännande tider! Hoppas du hade en bra tjejkväll. Kram

    SvaraRadera
  5. Vilka smarriga cake balls yummie! Du gör så mycket gott vännen... bra att väga upp med Friskis&Svettis då :)

    Kul att se ännu mer som händer med butiken, keep us updated. Kram!

    SvaraRadera
  6. Spännande med paket!!
    Här lyser solen så underbart, då gör det inte så mycket om det är kallt tycker jag.

    kram

    SvaraRadera
  7. Spännande att följa utvecklingen i Annies stuga och det måste ju verkligen vara extra spännande för er!

    Hoppas kvällen var lyckad och maten god:)

    Ha en fin vecka,
    kramar

    SvaraRadera
  8. Så nyfiken jag är på ditt sortiment! Jag måste tvinga min man att köra mig till din "stuga" när ni öppnat! Kram!

    SvaraRadera
  9. Åh, så spännande att packa upp alla varor! Jag tycker vi ser till att ha en bloggdate i din butik.

    SvaraRadera

Vad kul att du vill lämna en hälsning!
Kram Malin.