torsdag 14 juni 2012

RABARBERKYCKLING


Jag har sagt det innan och säger det igen, matbloggar är bästa inspirationen! Hittar mängder av recept som jag vill testa och som jag har testat. Sedan gillar jag kokböcker också, men mest för att de är så vackra. 


Den här rätten har både Remsan och Amy lagat under den senaste veckan. Remsan med fläskfilé och Amy med Quorn. Jag valde kycklingfilé. 


Jag använde Milda Mat 4%, vilket ger en syrlig smak. Detta tillsammans med rabarber, blev lite för syrligt. Jag skulle rekommendera att använda vanlig grädde eller matlagningsgrädde, vilket också är det som står i det ursprungliga receptet. Då blir nog den här rätten makalös. 


Rabarberkyckling 6pers (6 ProPoints/port)
1 kg kycklingfilé
2-3 dl rabarber
3 dl valfri grädde (Milda Mat 4% för rätt pointsräkning)
3 msk kycklingfond
2 msk honung
1 tsk sambal oelek
2 vitlöksklyftor
1/2-1 dl gräslök
salt & vitpeppar


Dela kycklingen i två och bryn i smör. Blanda grädde, fond, sambal oelek, honung och pressad vitlök. Häll detta över kycklingen och tillsätt rabarbern, låt småputtra en stund tills kycklingen är klar. Strö över hackad gräslök och servera till kokt nypotatis och en sallad. 



Är bara tvungen att ha med ett foto från gårdagens konferens på Liseberg. Mellan nio och halv fyra arbetade vi hårt med diverse uppgifter. Vi satt på Lisebergs Värdshus och fick både förmiddagsfika, lunch och eftermiddagsfika. Supergott allting!

Sedan blev det en sväng på Evert Taubes Värld, innan vi påbörjade femkampen. Det visade sig vara min grej. Jag vann!!! Vi var hela 16 personer och jag vann. Inte nog med det, jag vann även stjärnvinsten i Tobleronelotteriet. Hela två kilo choklad alltså. Undra hur många points 2 kg toblerone är... 

Får planera en massa bak med toblerone. Tips någon?

Heja mig!

7 kommentarer:

  1. Ja, heja dig! Visst är det kul att vinna! Jag är en sån vinnarskalle att det är helt galet...

    Ett tips är att du gör tobleroneglass. När glassmeten är halvfryst blandar du i tobleronehack. Outstanding!

    Ett annat är att du gör chokladfondue och tar hälften Toblerone. Eller fudge. Jag ääälskar Toblerone!!! Kram! Kul att det var lyckat i "min" stad!

    SvaraRadera
  2. Vilken turgumma!

    Kycklingen med rabarber verkar vara it-rätten just nu:-) Springer på den ideligen ikväll;-)Måste ju testa detta!

    ha det fint!

    SvaraRadera
  3. Duktiga du och vilken tur du har! Grattis! Jag har också sett matrecepten med rabarber i, och visst är det spännande att använda rabarber i maträtter.
    Toblerone i cheesecake, i muffins, i kakor är gott. Kram

    SvaraRadera
  4. Blir säkert så där sliskigt gott i en chokladkaka tror jag? Annars kan du ju alltid skänka dem till mig :P

    SvaraRadera
  5. Ja visst är det härligt att vi kan inspirera varandra :)
    Toblerone åhh, grattis till vinsten kram!

    SvaraRadera
  6. åh sån där stor kaka har jag alltid velat vinna men så har ja aldrig tur då ja spelar.
    Grattis till hela 2 kg,wow kan ju göra hur mkt som helst,toblerone kladdkaka,glass,pannacotta,fluff,muffins mm.
    ska bli spännande o se vad du hittar på

    SvaraRadera
  7. Nu känner jag att jag måste prova rabarberkycklingen, har sett den i någon annan matblogg också.
    Så det och rabarbercurd står på min rabarberlista.
    Jättefin blogg du har! // Lena

    SvaraRadera

Vad kul att du vill lämna en hälsning!
Kram Malin.