måndag 11 juni 2012

KYCKLINGFILÉ MED RÖD PESTOKRÄM


I går var det söndag och en dagen-efter dag. Jag hade ett sådant sug efter en fet pizza, detta trots att jag vaknade utan vare sig huvudvärk eller dagen-efter-ångest. Det spelade ingen roll, suget fanns där ändå. Jag klarade mig dock igenom dagen, utan pizza, men nallade lite gammalt lördagsgotte som substitut. 


Det blev i stället för pizza, något mycket nyttigare, och enligt Lars mycket godare. Nämligen kycklingfilé överbakad med en röd pestokräm. 


Röd pestokräm (4 port á 3 ProPoints)
2 1/2 dl minifraiche 5% (vilken fraiche som helst funkar)
60 g soltorkade tomater i olja
60 g parmesanost
Färsk basilika
Salt & peppar


Låt tomaterna rinna av och skär dem sedan i mindre bitar. Mixa dem tillsammans med mini fraiche. Vänd ner riven parmesan och finhackad basilika. Smaka av med nymalen svartpeppar och flingsalt. 
Bryn fyra kycklingfiléer och fördela röran på toppen. Ugnsbaka i ca 20 minuter i 175 grader. 


Jag serverade detta tillsammans med stekt nypotatis och en sallad. 




Har i kväll, förutom att titta på fotboll, förberett morgondagen avslutningstårta. Jag tror att det blir en succé, kan inte bli annat med de ingredienserna. 




Ja, i skrivandets stund är matchen inte över. Så jag hoppas och tror att Sverige vinner. HEJA SVERIGE!!!
Nej, fy för resultatet, men Ukraina var ju faktiskt det bästa laget på planen.


7 kommentarer:

  1. Åh vad gott det ser ut och inte så krångligt heller. Får nog bli en av middagarna till helgen, ingredienser som går hem hos alla.
    Vad ska det bli för god tårta? marängbottnar och jordgubbar...om jag inte ser fel...måste ju bli succé.

    Fy vilket tråkigt fotbollsresultat... jag hade verkligen sett fram emot matchen idag.

    Hälsninagr //lisamaja

    SvaraRadera
  2. Gott med pestokräm och tårtan ser ut att bli mycket god :) Kram

    SvaraRadera
  3. Allt ser så gott ut som du gör. Kan inte riktigt fatta att det äntligen är sommarlov idag...NU. Är det det konstiga vädret som gör en så trög tro ;). Än så är det iallafall uppehåll.
    Kram Liselott

    SvaraRadera
  4. Röd pesto det har jag inte testat tidigare i den formen... detta borde ju gå att göra på quornfiléer kan man tycka :)

    Tårtan kommer att bli en hit mums... ser redan det, kram!

    SvaraRadera
  5. Kyckling och röd pesto är en ljuvlig kombo:) Och tårtan! Ja den skulle göra succé var som helst. Jag kan ana att det blev marängbottnar och det till jordgubbar är ju oslagbart!

    SvaraRadera
  6. Vem vill ha pizza när man kan få den där goda röran?
    Tårtan ser inte dum ut den heller, maräng?

    SvaraRadera
  7. Jag älskar maräng!
    Röd pesto använder jag ibland, alltid med lyckat resultat!
    Du kan få komma hem till mig o pussa paddan om du vill, jag tror jag avstår hehe!

    kramen

    SvaraRadera

Vad kul att du vill lämna en hälsning!
Kram Malin.