Då och då blir det frystömning hemma hos oss, för att göra plats för nya godsaker. Då passar jag på att bjuda hem släkten på fika. I går satt vi tio personer runt bordet och smackade. Det bjöds på vanilj- och sockerkringlor, chokladkaka med kokostosca, cheesecake med rabarber och nybakade kokostoppar. Ja, inte bara "gammal" fika alltså.
Idag har jag faktiskt fått några timmar i solsängen på altanen. Det blåser ganska kallt, men i lä helt perfekt. Synd bara när molnen dyker upp, då blir det till att dra upp fleecefilten över den "grönt-te-med-mjölk-färgade" kroppen och hoppas att de snabbt drar förbi.
Karibisk kokostopp med chokladglaciär
50 g smör
2 st ägg
1 dl socker
5 1/2 dl kokosflingor
1 st lime, rivet skal
1 msk ljus rom
100 g mjölkchoklad
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smält smöret och rör samman med övriga ingredienser.
3. Låt smeten vila i 10 minuter.
4. Klicka ut smeten och forma till toppar på en plåt med bakplåtspapper.
5. Grädda i mitten av ugnen i 15 minuter.
6. Låt kokostopparna stelna i kylen.
7. Smält mjölkchoklad i vattenbad och doppa kokostopparna i chokladen. Strö över kokosflingor.
Receptet kommer från Leila Lindholms "A piece of cake"
Ser så gott ut! Kram
SvaraRaderaåh vilken twist,låter underbart gott.
SvaraRaderaVa roligt att du gillar tavlan! Lycka till i tävlingen ♥ Kramar L
SvaraRaderaKokostopparna ser jättegoda ut, mums :) Kram!
SvaraRaderaÅh, en av dina frystömningar skulle jag gärna vara med om ;) Och de här kokostopparna låter riktigt goda, vad härligt med en "chokladglaciär" :D
SvaraRaderaKokostoppar är en av mina favoriter. Vilken lycka att bli bjuden på fika hos dig!!! Kram!
SvaraRaderaVilka fina godisbitar! Blir otroligt sugen:-)
SvaraRaderaMmm perfekt för mig som är kokostokig just nu:)
SvaraRadera