söndag 13 maj 2012

DRAGONKYCKLING


Söndag, vilket betyder snart måndag. Den här veckan räknas knappt, så kort som den är. Snart fyra dagars ledighet, igen. 


Har haft en härlig helg! Lördagen började med avslutning med mina barnjympapass på Friskis&Svettis. Sista passet betyder alltid glass, lite synd att det i slutet inte kommer så många. Man skulle egentligen bjuda på glass i mitten av terminen, då det är som flest barn. I slutet av terminen när vädret blir bättre, väljer många att stanna hemma. Med så små barn är det ju dessutom föräldrarna som väljer, och de väljer kanske hellre trädgårdsarbete. Men för de som kom körde jag ett fartigt pass, som avslutades med isglass. Alla barn var väldigt nöjda! 


Sedan blev det gå-hemma-mys resten av dagen. Lars sprang Göteborgsvarvet, vilket han gjorde väldigt bra för att vara ganska så otränad. Han skulle dessutom sova på hotell, så jag fick en härlig ensamkväll i soffan, med full kontroll över kontrollen. Ja, barnen var ju hemma så klart, men efter de lagt sig. 


I dag har jag och Ella varit på bio i Halmstad. Mysigt med en eftermiddag bara med henne, händer inte särskilt ofta. Vi började med fika, för att sedan bänka oss i en soffa på biografen. Vi hade tänkt titta på "Spegel, spegel", men biosalongen var "sönder"... Det blev i stället "Lomax". Inget höjdare kanske, men funkade ändå. 


Väl hemma igen var det dags för middag. I dag blev det Dragonkyckling. Ett recept jag hittat hos Gourmetmorsan. Hon använde fläskfilé, vilket alltså också passar väldigt bra. Madelene kallar rätten Filé a la Solvik, men jag döpte om den  till Dragonkyckling. En väldigt god rätt, vad man än väljer att kalla den! Eftersom jag nu räknar points, använde jag lättprodukter. Så klart kan ni använda vilken grädde och creme fraiche ni vill.


Dragonkyckling 5-6 pers
700 g kycklingfilé
2 1/2 dl grädde (Milda lätt 4%)
3 dl creme fraiche (Mini fraiche 5%)
1 1/2 msk kinesisk soya
4 msk chilisås
2 pressade vitlöksklyftor
1 1/2 msk senap
5 tsk dragon
svartpeppar
cayennepeppar


Gör så här:
Dela kycklingfiléerna i två, salt och peppra lätt. Bryn dem så de får färg. Blanda ingredienserna till såsen i en skål, och häll sedan såsen över kycklingen. Låt småputtra i några minuter, tills kycklingen är färdig. Servera med valfritt tillbehör och en sallad. 


Delar ni rätten i 5 portioner, blir det 7 pro points per portion. Sedan får ni lägga till för tillbehöret. 




Vill också visa en bild på vårt fredagsgotte. Chokladdoppade marschmallows med strössel på, mums så gott det var! Och så fina de blev dessutom. 




I kväll tar vi nog sällskap av Mr Persbrandt i soffan, lite Hamilton alltså. Söndagsmys i soffan ska inte underskattas.


Kram på er!

12 kommentarer:

  1. Nej, söndagsmyset ska man inte glömma, lika viktigt (om inte viktigare) än fredagsmyset:)

    Ha en skön myskväll!

    SvaraRadera
  2. Hej Malin! Hur sugen blev jag inte på dina m-mallows?! Vad använde du för färgglatt strössel? Dessa skall tillverkas till helgen, det är helt klart!

    SvaraRadera
  3. Strösslet har jag köpt i Tyskland, men allt strössel funkar!

    Kram

    SvaraRadera
  4. Vilka fina M-mallows : ) och kycklingen ser supergod ut : ) kram Sofia

    SvaraRadera
  5. Låter som en kanonhelg!

    Önskar att jag också kunnat springa Göteborgsvarvet, men jobbet går först!

    Så du är ledare på Friskis! Är det där du gympar av dig allt gott du fixar till?!

    Kram!

    SvaraRadera
  6. Jag tänkte också frågat var du köpt strösslet! Jätteläckert men Tyskland... Nä, då får jag köra de jag har hemma redan.

    Kycklingen låter supergod! Kram på dig!

    SvaraRadera
  7. Det låter verkligen som en härlig helg! :) Söndagsmys i soffan blir det nästintill varje söndag för mig! Visst är det härligt!

    SvaraRadera
  8. Åh, det lät gott och spännande!

    SvaraRadera
  9. Ojoj vilken söndag och vilken middag!
    Kramkram

    SvaraRadera
  10. Låter som ni fick en väldigt mysig helg! Synd att salongen var trasig så ni fick se en annan film men bra att det funkade iaf :) Kycklingen såg väldigt got ut med!
    Kram

    SvaraRadera
  11. åh så gott,älskar kyckling som är kryddat med örter och marshmallows doppade i choklad är så grymt gott.fina strössel

    SvaraRadera
  12. Söndagar är så mysiga tycker jag. Vilken god dragon rätt.

    SvaraRadera

Vad kul att du vill lämna en hälsning!
Kram Malin.