söndag 22 april 2012

BACONLINDAD LAX MED MOZZARELLA OCH KRÄMIG POTATISGRATÄNG


Ännu en underbar helg till ända, tänk vad tiden går snabbt när man har roligt. 


I går var det dags för tjejfest. Festligheterna startade redan klockan tre på eftermiddagen med arombastu. Därefter avlöste bokstavligen drinkarna varandra. Det var nämligen en tipspromenad där vi skulle gissa drinkingredienserna i det vi drack. Det gick inte vidare bra för mig tyvärr. Lite vin- och chokladfrågor lades till och sedan var det dags för mat. 


Vi fick potatisgratäng med kyckling och den här fläskfilén. Efterrätten var Marängswiss, vilket måste vara något av det godaste som finns. Jättegod mat och supertrevligt sällskap! Sedan blev det en timme på stan innan taxin gick mot Glommen igen. 


Katta och Annelie är ni redo för er uppdrag? Bestämde ni er för söndag, eller hur blev det? Ingen återvändo...


Nu till dagens mat, som blev baconlindad lax med mozzarella och till det krämig potatisgratäng och sallad. Så himlans gott det var, alla mätta och belåtna!


Baconlindad laxfilé
4 bitar laxfilé 
1 paket bacon
1 påse mozzarella
salt & citronpeppar


Skär en fåra i laxfilén och tryck ner en bit mozzarella. Salta och peppra lätt. Linda 2 skivor bacon runt varje laxfilé. Ställ in i ugnen när potatisgratängen har ca 20 minuter kvar.


Krämig potatisgratäng
ca 1 kg potatis
3 dl grädde
3 dl mjölk
1 bit purjolök
4 salladslökar
2-3 vitlöksklyftor
salt och peppar


Skala potatisen och skiva den tunt. Skär purjolök och salladslök och skölj noga. Fräs löken i smör och tillsätt finhackad vitlök. Häll mjölk och grädde i en stor kastrull och tillsätt löken och potatisen. Salta och peppra rikligt, potatisen kräver mycket salt. Låt detta småkoka tills stärkelsen löst ut och gräddblandningen blivit krämig och tjock. 
Häll över till en ugnsfast form och baka i ugnen i 200 grader i ca. 30-40 minuter. Täck med folie om ytan blir för mörk. Känn efter med sticka om gratängen är klar. 




Min dotter Ella fick äran att dra vinnaren av min lilla utlottning. Det blev tillslut 7 medverkande med olika många lotter. Vann gjorde Erika med bloggen Erikas funderingar. Grattis! Maila mig din adress till malinkardahl@hotmail.com, så kommer vinsten på posten.

9 kommentarer:

  1. Åh, vad roligt! Tack så jättejättemycket!!! Jag mailar adressen! Kram!

    SvaraRadera
  2. Låter som ni hade en mycket trevlig tjejkväll.
    Maten ser mycket god ut. Varför har jag aldrig testat att linda in lax i bacon? Gott med mozzarella i dessutom. Måste testa detta. Potatisgratäng brukar jag göra på samma sätt, då blir den underbart krämig.

    SvaraRadera
  3. Vilken härlig måltid! Superfin.

    ha en fin kväll!

    SvaraRadera
  4. Hej Malin!

    Arombastu lät väldans trevligt! Ja
    hela upplägget lät väldigt mysigt!

    Hoppas solen lyser hos er idag också!

    Kram Mariette

    SvaraRadera
  5. Det där lät ju alldeles fantastiskt gott. Jag har tröttnat lite på laxfiléer så ett nytt recept på det var välkommet. Tack för det ;o)
    Ja, allt du lagar ser så himlans gott ut. Men behöver bara kika in till dig på söndagskvällen, så har man hela veckans middagar klart ;o)

    Kram på dig o må gott i vårsolen!
    Ulrika

    SvaraRadera
  6. åh så gott,favo är potatisgratäng,men ja fyller med fläskfile,mmm to die for.
    men baconlindad lax har ja aldrig testat.

    SvaraRadera
  7. Kommer antagligen att bli en hel del inlägg från oss, Kram Katta och Anne

    SvaraRadera
  8. Vilken tjejfest, låter härligt och maten låter mycket god!

    SvaraRadera
  9. Hej Malin!! Vi hade en fantastiskt trevlig tjejfest och jag säger bara lovat är lovat.....självklart kommer jag o Katta att gästblogga!!Vintips från proffsen... kram kram Annelie

    SvaraRadera

Vad kul att du vill lämna en hälsning!
Kram Malin.