onsdag 28 mars 2012

NUTELLABULLAR


I kväll åt vi thaimat i form av MrChengs grytbas med kyckling och broccoli. Jag tycker de är riktigt goda. Vi hade både grön curry och Paenang curry, av vilken den senare var min favorit. 


Efter maten, innan Sveriges Mästerkock bakade jag Nutellabullar. Jag hittade receptet i en lokaltidning, för någon vecka sedan. Dock hittade jag inte tidningen nu, utan gjorde min vanliga vetedeg med nutella och hasselnötter som fyllning. 


Sedan mys i soffan med familjen framför Sveriges Mästerkock. Så spännande det var, men Josephine var min favorit. Eller var hon det? Kanske var Sigrid ändå den bästa, ja hon vann ju.




Nutellabullar
50 g jäst
100g smör
5 dl mjölk
1/2 tsk salt
1/2 dl socker
1 tsk kardemumma
11-13 dl mjöl
Hasselnötter
Nutella


Smält smöret och häll i mjölken. Värm till fingervarmt. Smula ner jästen i degbunke, häll på lite degvätska i taget tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, kardemumma och socker. Blanda ner lite mjöl i taget tills degen släpper från bunken. Låt degen jäsa till dubbel storlek, ca 30 minuter.
Dela degen i två och kavla ut var del till en stor kvadrat. Bred på massa nutella och strö över hackade hasselnötter. Rulla till en rulle och skär i bitar. Låt jäsa under bakduk i cirka 30 minuter. Pensla med uppvispat ägg och strö på pärlsocker.
Grädda i ugnen i 250 grader i ca 8-10 minuter.


Ja, en dröm för alla nutellaälskare, eller en dröm för alla helt enkelt! 





11 kommentarer:

  1. Wow, så gott att smeta Nutella som fyllning i bullarna!

    SvaraRadera
  2. åh så gott,måste man nog testa nån gång.yummiiii

    SvaraRadera
  3. Låter gott med nutella i bullarna! Kram

    SvaraRadera
  4. Gottis har provat det så gott : ) kram Sofia och vad fint det lät med sonens undervattensbild : )

    SvaraRadera
  5. Det där var en bulle i min smak! Jag är tokig i choklad så den här skulle jag inte dela med mig av;)

    SvaraRadera
  6. Härlig bulle! Har faktiskt en burk nutella i mitt skafferi. Måste testas:-)

    SvaraRadera
  7. Åh så gott det ser ut, kram

    SvaraRadera
  8. Älgagubbagött. Tack för fikabrödet.

    //Ånners

    SvaraRadera
  9. Oj så mycket gott du skriver om, nästan så jag vill ha lunch o fika på en gång!

    kram o trevlig helg

    SvaraRadera
  10. Ser fantastisk goda ut =)
    KRAMAR i massor vännen och ha en underbar fredag

    SvaraRadera

Vad kul att du vill lämna en hälsning!
Kram Malin.