Har sagt det förut och kan säga det igen. Bullar är det absolut bästa jag vet. De här har jag inte bakat tidigare, men de hamnade långt upp på topplistan. Ursinnigt goda med mycket vaniljsmak och knastrigt socker på toppen. Att bara ta en var svårt, riktigt svårt.
Vanilj- och sockerkringlor
4 dl mjölk
50 g jäst för söta degar
4 st äggulor
14 dl vetemjöl
2 krm salt
1 1/2 tsk hjorthornssalt
200 g smör, rumsvarmt
1 dl strösocker
Fyllning
7 msk vaniljsocker
200 g smör, rumsvarmt
Garnering
Smör, smält
Strösocker
Värm mjölken till 37 grader.
Smula jästen i en bunke och tillsätt mjölken.
Tillsätt äggulor, hälften av vetemjölet, salt och hjorthornssalt.
Rör ner smör, socker och resten av mjölet.
Arbeta ihop till en kladdfri deg.
Låt degen jäsa under duk i 30 minuter.
Arbeta degen på mjölat bakbord.
Dela degen i 4 delar och kavla ut varje till en 40 x 40 cm stor kaka.
Blanda vaniljsocker och smör.
Bred på hälften av fyllningen över vardera kakan.
Vik över halva kakan och skär varje kaka i 8 remsor.
Vrid remsorna och forma till kringlor.
Lägg kringlorna på bakpappersklädd plåt.
Gör likadant med resten av degen.
Jäs kringlorna i 30 minuter.
Grädda dem i 225 grader i 8–10 minuter.
Pensla kringlorna med smält smör och doppa dem i socker.
Om du ska frysa bullarna garnerar du dem i samband med serveringen.
Receptet hittade jag på recept.nu
På eftermiddagen i dag hade vi fikabesök av fina Josefine och hennes barn. Jag och Josefine snackade lätt bort fyra timmar, underbart! Ja, barnen hade också roligt.
I morgon ska jag och barnen till Derome och hälsa på en gammal klasskompis och hennes barn. Vi ska stanna på både lunch och fika. I love sportlov!
Bullar är goda och mina allra bästa favoriter!
SvaraRaderaMmm! Vattnas i munnen!
SvaraRaderaUnderbara bilder och så gott det ser ut Malin! Njut av din ledighet, kram!
SvaraRaderaDe här ser goda ut! Kram
SvaraRaderaMums Malin ser så gott ut : ) Ska gå in på biblioteket och ta reda på allt om det lilla söta sekelskifteshuset återkommer med info hoppas jag ; ) kram Sofia
SvaraRaderaÅh så gott det ser ut, älskar bullar kram
SvaraRaderaSåå himla goda de ser ut!!!
SvaraRaderaJag hade inte kunnat ta bara en..*haha*.. det är ett som är säkert!!
Fortsatt mysigt sportlov!
Kram!
Njut av lovet! Jag jobbar så att det ryker ur öronen! Men nästa vecka åker jag till Uganda i två veckor. Ska iofs jobba där med men lite mindre... Dessa kringlor ska jag baka i helgen. Ser ju hur goda ut som helst! Kram!
SvaraRadera