fredag 3 februari 2012

TACOTÅRTA


Fredag kväll och har landat i soffan efter dans, dusch och middag. Nu en hel helg framför mig, vilket känns underbart. I morgon förmiddag ska jag fika med fin vän och på eftermiddagen ska jag följa med Ludvig på barnkalas. Sedan blir det ju Melodifestival på kvällen. Fullkomligt älskar melodifestivalen! 


Nästa fredag ska jag, barnen och mamma på genrepet på Skandinavium. Mamma satt vid datorn dagen då biljetterna släpptes, vilket gjorde att vi fick platser på andra raden. Det hade vi även förra året och det var kanon. 


Ella håller på Timoteij och Ludvig på Ulrik Munther. Ludvig var dock besviken över att inte Eric Saade var med i år igen. Ingen kommentar på den... Att Sean Banan ställer upp i morgon gjorde honom på bättre humör. Kan ju vara bra, även för resten av familjen, att en annan låt än "Gott nytt jul" får speltid på Ipoden här hemma. Min favorit är allt som är ösigt och jag hatar ballader, HATAR ballader. Så jag håller inte på Sonja Aldén, hur duktig hon än må vara. 




I kväll åt vi tårta till middag, tacotårta. Vissa recept bara vet man blir succé bara genom att läsa dem. Detta var ett sådant, tacotårta kan inte bli fel. Tacofärs, mjuka tortillabröd och en smarrig röra på bl.a. creme fraiche, philadelphiost och grädde. Varva detta i en form och voilá, klart! Ni hör ju hur gott det låter. 


Receptet hittade jag på fina bloggen Bara en kaka till


Tacotårta

1 pkt mjuka tortillabröd
500 g nötfärs
1 pkt taco kryddmix
1 burk tacosås
1 purjolök


1 burk crème fraiche
1 dl grädde
1 pkt philadelphiaost
1 liten burk majs
salt
grovmalen svartpeppar
ca 3 dl riven ost


1 extra burk tacosås
lite extra riven ost till översta lagret


Börja med att hacka och bryna purjolöken, tillsätt sedan köttfärsen, kryddmixen och sedan tacosåsen. Ställ åt sidan.
Rör ihop crème fraiche, grädde, riven ost, philadelphiaost och majs, och krydda med salt och peppar. Lägg ett tortillabröd i en springform med löstagbar kant och bred på köttfärsröra. Lägg på ett skal, och bred på oströra. Lägg på ett nytt skal, och bred på tacosås från den extra burken. Sedan är det bara att varva och bygga på tills ingredienserna tar slut.


Garnera med ost på det sista och översta lagret. Gratinera i mitten av ugnen på 225C i ca 20 min, tills osten har fått fin färg. Låt tacotårtan stå orörd i 10 minuter innan du skär i den, så kommer den att hålla formen fint. 


Gillar ni tacos, måste ni testa detta. En god sallad och lite salsasås upptill, och ett glas vin så klart. Det är ju fredag!


Ha en underbar helg kära vänner!






7 kommentarer:

  1. Tacotårta är mums :) De var inte så länge sedan jag gjorde min alldeles första tacotårta.

    SvaraRadera
  2. a detta ser otroligt gott,tyvärr får ja inte äta tacos eller skräpmat.börjat ett lite sundare liv,japp började i dag men man blir ju allt sugen när man ser denna.ha en fortsatt underbar helg.

    SvaraRadera
  3. Gott :)
    å gilla tapeterna här :)
    å missa nu inte,,,,,,

    S
    A
    T
    U
    R
    D
    A
    Y

    S
    H
    O
    W

    O
    F
    F

    redan 89fina bloggar med
    VÄLKOMMEN :)
    Håkan

    SvaraRadera
  4. Har aldrig testat tacotårta men det låter smarrigt! Ska göra någon gång snart. Ja melodifestivalen får ej missas, kul att ni ska se live. Ska spana efter dig på andra raden :) kram!

    SvaraRadera
  5. Här slank jag in, kanske kunde jag hitta en bra frosting..du ser ut att kunna baka du!

    kram o ha en bra dag

    SvaraRadera
  6. Mmm så gott! Det var länge sen jag åt tacotårta, här blir det mer pizza istället men det är ju aldrig fel att variera sig:) Ha en skön söndag! MVh Ann-Sofi

    SvaraRadera
  7. åå! Är ett taco-fan men detta är inget jag testat.. ser helt okej ut om man säger så ;) (supergott)

    SvaraRadera

Vad kul att du vill lämna en hälsning!
Kram Malin.