lördag 11 februari 2012

FLÄSKFILÉGRATÄNG MED SMAK AV SENAP


I dag har faktiskt varit en ganska körig dag. Inte riktigt som jag vill att mina lördagar ska vara. Är ledare för Familjejympa och Knattejympa på Friskis & Svettis i Falkenberg, och passen ligger så klart på lördagar då alla är lediga. Älskar mitt uppdrag som ledare för de söta små barnen, men då mina barn inte vill vara med på passen, lämnar jag dem på morgonkvisten. Lars arbetar ju på vårt uthus, så barnen får lämnas hos svärmor. Mellan 10 och 12 studsar jag alltså runt till härlig musik, tillsammans med små energiska barn.  


Dessutom var det idag Ellas första Blisspass. Dans på högsta nivå, jag hade gärna hoppat in i koreografin. Klockan halv tre var jag hemma igen, då var det bara att ta tag i maten för kvällen.


Fick i våras detta recept på Fläskfilégratäng av en vän. Hade glömt bort det tills i veckan, då jag fann det. En smidig rätt med en smarrig sås, perfekt kombo. Serverade färsk pasta till detta. 


Fläskfilégratäng

600 gram fläskfilé
5 st tomater
2 paket bacon
10-15 champinjoner
3 dl matlagningsgrädde 
1 burk creme fraiche
3 msk sötstark senap 
2 st vitlöksklyftor
1 fond du chef (kött)
2-3 dl riven ost




Gör så här
1. Bryn bacon och låt rinna av på papper, klipp dem i småbitar. Stek champinjonerna. Skär fläskfilén i 2 cm tjocka skivor. Bryn på båda sidor i stekpanna, salta och peppra.
2. Skiva tomaterna och lägg i botten på en smord ugnsfast form. Lägg den brynta fläskfilén och champinjonerna och bacon över.
3. Vispa ur stekpannan med grädde, tillsätt creme fraiche, senap, vitlök och fond. Salta och peppra. 
4. Häll såsen över allt i den ugnsfasta formen och strö över den rivna osten. Gratinera i 225 grader i ca 20 minuter. Grädda tills det fått fin färg. Servera med färsk pasta och en stor grönsallad.










Gårdagens tripp till Göteborg för genrepet av Melodifestivalen var kanonskoj. Mys på restaurang och sedan prima platser för att lyssna på skön musik. Tyckte faktiskt att många av artisterna var bra, men mina favoriter var David Lindgren och Andreas Lundstedt. Gillar inga sösiga låter, fullt ös ska det vara. Somnade nästan när Sonja Aldén sjöng, hur duktig hon än är. Kom också på att jag i mitt nästa liv ska bli dansare, så det så!


Ha en skön helg söta vänner!

2 kommentarer:

  1. Ser mycket gott ut som alltid hos dig : ) Vilken fin form love it! kram Sofia

    SvaraRadera
  2. ser ju så gott ut,har faktiskt precis köpt ett kort på friskis och svettis så här körs de på.

    SvaraRadera

Vad kul att du vill lämna en hälsning!
Kram Malin.