tisdag 24 januari 2012

TJOCKPANNKAKAI dag har jag gjort något för första gången, och detta något är tjockpannkaka. Hade mjölk som var på väg att gå ut i datum och barnen vara sugna på pannkaka. Detta i en kombination med en lat mamma som inte ville stå och steka pannkakor, resulterade alltså i tjockpannkaka. Ludvig var väldigt skeptisk, så skeptisk att han till och med brast ut i storgråt. Ella, matälskaren, däremot välkomnade den rätten så som alla andra maträtter för tillfället. Ludvig ändrade dock uppfattning ganska snabbt, lite honung på toppen så var allt bra igen. 


Tjockpannkaka
6 ägg
12 dl mjölk
5 dl mjöl
75 g smör
1 tsk salt
1 msk socker
1/2-1 tsk vaniljsocker

Sätt ugnen på 225 grader. Mät upp mjöl i en skål. Blanda ner socker, vaniljsocker och salt. Vispa ner mjölken lite i taget i mjölblandningen. Knäck i äggen och vispa till en slät smet. Smält smöret i långpannan. Ställ in i ugnen lite snabbt tills smöret smält. Häll sedan smeten i långpannan och ställ in i ugnen i ca 35-40 min. Den reser sig väldigt mycket i ugnen. Servera med sylt och kanske lite vispad grädde eller lite grekisk yoghurt. 

Nästa prova-på-rätt kanske får bli fläskpannkaka, en annan rätt jag aldrig gjort.
7 kommentarer:

 1. GUUUUUUUUD vad gott kram Sofia

  SvaraRadera
 2. Det här är den perfekta helglunchen! Man har ju nästan alltid alla de där ingredienserna hemma. :-)

  SvaraRadera
 3. Jag tror att jag är den enda i hela Sverige som inte gillar pannkaka, varken tjock eller tunn. Jag stekte alltid till barnen när de var små men nu gör de egna pankisar! Men det SER gott ut på bilden. Kram!

  SvaraRadera
 4. Ugnspannkaka är så gott! Jag brukar laga den ganska ofta :) Kram

  SvaraRadera
 5. mums ser ju hur gott som helst,här blir de massa av pannkakor,och fast de är jobbigt så står ja nog där en timme och steker storlass,heheh.men detta var ny variant.

  SvaraRadera
 6. Hej
  Det är så komiskt ofta är jag precis på väg att laga det du lägger upp på bloggen eller något liknande. Idsg blir det nämligen fläskpannkaka och rivna morötter här hos oss. / Åsa

  SvaraRadera
 7. Ugnspannkaka är gott och så osar det inte ner hela hemmet! Jag slänger ibland ner keso, tärnat äpple och nystött kardemumma som lite omväxling! :-)

  SvaraRadera

Vad kul att du vill lämna en hälsning!
Kram Malin.