torsdag 26 januari 2012

PASTA MED KYCKLING OCH SVAMP


Min lediga dag har varit underbar! Förmiddagen tillbringades hos fina Lotta på Hårlyckan i Heberg. Tack Lotta! Blev supernöjd som vanligt. Salongen är nyrenoverad och riktigt flott. Vad sägs om massagefåtölj med fotpall vid tvätten, med utsikt över snötäckt landskap. 

Eftermiddagen fick bli efter barnens önskemål och då hamnade vi i Åkulla för pulkåkning. Vilket visade sig totalt livsfarligt, eller kanske inget för mammor. Stillsam lek i snön och fika fick räcka för mig, men barnen var nöjda. Så nöjda att de inte ens ville åka hem...

Sedan hem för att laga mat. Upptäckte att jag redan hade den här rätten på bloggen, men här kommer den igen i alla fall. Den är väldigt god och tåls att göras om och om och om igen.

Pasta med kyckling och svamp
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
100 g skinka av typen Serrano eller Parma
800 g kycklinglårfilé eller kycklingfilé
ca.6-10 cocktailtomaterca.10 champinjoner
1 msk tomatpuré
2 1/2 dl grädde (jag använde nog lite mer, älskar sås!)
1 1/2 dl matlagningsvin eller vitt vin
Salt & Peppar efter smak

Fräs lök och vitlök i smör och olivolja. Tillsätt skinkan och fräs den knaprig. Lägg över i gryta. Stek kycklingen i bitar och lägg över i grytan. Stek sedan svampen och lägg även den i grytan. Tillsätt tomaterna, tomatpuré och vin och låt det koka ner lite. Häll i grädden och smaka av med salt och peppar. 
Servera med pasta och grovt riven parmesanost. 





I morgon är det fredag, lovely! Har inga planer alls för helgen faktiskt, får väl se vad som kan tänkas hända. Har tänkt baka cupcakes i alla fall, det är bestämt. Kram på er!






4 kommentarer:

  1. Det är lyx att gå till frisören! Hos min får jag ett glas vin om jag klipper mig en fredag eller lördag! Och så massagefåtölj... Schysst bonus tycker jag. Lagom avkopplande så där inför helgen. Kram!

    SvaraRadera
  2. Vin!? Ojoj, snäppet bättre än mitt te då. Vin är ändå kört, eftersom jag måste köra bil till frisören.
    Kram

    SvaraRadera
  3. Själv är jag utbildad frisörska och maken också,men ändå aldrig jobbat inomd de,tyvärr hann ja tröttna innan utbildningen tog slut.
    a min son älskar också pulka och faktiskt hans första gång i år.
    Älskar verkligen allt på tallriken så färgglatt och säkert supergott.
    får alltid körsbärstomater från pappas kolonilott,så längtar till sommaren redan nu när ja ser det du har på tallriken.

    SvaraRadera

Vad kul att du vill lämna en hälsning!
Kram Malin.