måndag 9 januari 2012

KÖTTFÄRSBIFFAR MED MOZZARELLA



Fick till riktigt smakrika köttfärsbiffar i går kväll. Längtade till lunchen i dag på jobbet, då jag hade rester från gårdagens middag i matlådan. Blir även det i morgon, eftersom jag visste att jag inte skulle orka laga någon kvällsmat i dag. Orka hade väl gjort, men hinner inte. Ska ju på Dans Fuego i kväll, härligt!


Till kvällsmat här i kväll blir det äggamacka. Jag är beroende av just äggamacka, antingen med majonäs eller kaviar. Köpte riktigt grovt nyttigt bröd, "flerkornsfullkornsextranyttigt" typ...


Har lite svårt att förlika mig med tanken att jag kanske eventuellt "måste" börja äta lite nyttigare. Måste kanske är starkt uttryckt, men borde i alla fall. Vi får väl se, beach 2012 dröjer flera månader och man ska inte ta ut sig i starten, då orkar man inte hela våren ut och allt kan vara förgäves. Håll med mig!


Köttfärsbiffar med mozzarella
500 g nötfärs

6 soltorkade tomater
2 vitlöksklyftor
1/2 dl olivolja
2 schalottenlökar
1 ägg
2 tsk flingsalt
svartpeppar
1 påse mozzarella
Basilikablad


Sås
2 1/2 dl matlagningsgrädde
1 burk cremé fraiche Tomat/basilika
1 msk kalvfond


Mixa tomater, lök, vitlök och olja till en röra. Blanda tillsammans med färs, ägg, salt och peppar. Forma platta rundlar och lägg en bit mozzarella och ett basilikablad på varje och forma till biffar. Stek nästan klara i stekjärn och lägg sedan över i ugnsfast form. Blanda ingredienserna till såsen och häll vid sidan av biffarna. Grädda i ugnen i 200 grader i ca. 20 minuter. Servera med kokt potatis eller pasta. 


Ha en bra kväll kära vänner!




2 kommentarer:

  1. Jag älskar mozzarella. Det ser väldigt gott ut!!! På fredag blir det italiensk middag här hemma med bland annat mozzarella till förrätt. Jag brukar göra köttbullar av kalkonfärs som jag kryddar med oregano, vitlök, tomatpuré och vad jag nu kan hitta på. Ibland fyller jag dem med ost. Den här gången blir det nog parmesan riven i smeten...

    SvaraRadera
  2. MUMS MUMS MUMS : ) Du har en award att hämta ; ) hos mig : ) kram Sofia

    SvaraRadera

Vad kul att du vill lämna en hälsning!
Kram Malin.