I dag har det varit en riktig hemmadag. Båda barnen har haft kompisar här och jag har då haft tid att pyssla i köket. Både macarons och brownies har jag hunnit med. Dessutom en god laxrätt till middag. Alla recepten med bilder kommer att komma, men inte på en gång. Bra att ha vid bakfria dagar.
Som tur är så hade gav jag inga nyårslöften om sundare livsstil, så jag har alltså inte brutit några löften. Dock borde jag verkligen ta tag i min bristande karaktär, en annan dag...
Var på Dans Fuego i går kväll, så något gör jag i alla fall. Får bli mer träning så kanske jag fortfarande kan gotta mig då och då.
After Eight-brownies med chokladfrosting
175 g mjukt smör
3 dl socker
1 1/2 dl kakao
1/2 dl ljus sirap
0,25 tsk salt
3 ägg
1 1/2 dl vetemjöl
200 g after eight (ca 24 rutor)
Frosting
60 g smör
4 1/2 dl florsocker
0,75 dl kakao
1 tsk vaniljsocker
100 g färskost (Philadelphiaost)
1/2 msk varmt kaffe
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa smör och socker vitt och krämigt. Rör ner kakao, sirap och salt. Rör i ett ägg i taget och vänd sist ner vetemjölet i smeten. Lägg ett bakplåtspapper i botten av en ugnsplåt (20*30cm) med kant och fyll med smeten. Täck med after eight-rutor. Grädda kakan i mitten av ugnen i 30-35 min. Prova med stickan, stickan ska vara lite kladdig. Låt kakan svalna.
Vispa smör, florsocker, kakao och vaniljsocker krämigt. Tillsätt färskosten och kaffet, vispa till en slät frosting. Bred den över kakan. Strö över strössel.
Mumsigt, perfekt för en tisdagskvällsfika!
Ser grymt gott ut med den härliga frostingen! Vad är det för strössel du har på? Ser stort ut...
SvaraRaderaLite karaktär får man ha ;)
Det är Knäckkola från Kryddhuset, härligt sega!
SvaraRaderaGode tis hur gott ser det inte ut gahhhh vill ha ; ) kram Sofia
SvaraRaderaSer och låter helt ljuvligt!
SvaraRaderaMmm, jag har prvat det strösslet också! Perfekt som topping på mjölkchokladpannacotta.
SvaraRadera