torsdag 17 november 2011

COCO-CUPCAKES



I dag är det fredag och då inleds en hektisk gå-bort-helg. Eller, kanske inte hektisk men både fredag- och lördag kväll i alla fall. Ser verkligen fram emot båda kvällarna. I kväll blir det tredje kvällen av "Halv åtta hos mig/Stjärnorna på slottet". Då är det fina Petras tur att svettas, för vi vill veta allt!


På lördag ska hela familjen hem till familjen Qvarnström i stan. Underbara människor som vi träffar alldeles för sällan. 



I går på min lediga dag blev det coco-cupcakes. Ja, de heter egentligen bounty-cupcakes, men i vår butik fanns bara Coco. Samma samma, typ. 


Cupcakes
1 dl kokosflingor
75 g mörk choklad 70 %
2 st ägg
1 1/2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
100 g smör
3/4 dl kokosmjölk
2 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
1 nypa salt
2 1/2 msk kakao
1 1/2 msk kallt kaffe
1 msk Malibu (valfritt)
6 st coco-stänger (bounty)


Topping
250 g mörk kvalitetschoklad 70 % 
1 1/2 dl vispgrädde
2 msk honung
1 nypa flingsalt
1 msk smör
100 g philadelphiaost



Cupcakes
Sätt ugnen på 175 grader.
Rosta kokosen i en torr stekpanna tills den får lite färg.
Hacka den mörka chokladen grovt och smält den i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten).
Vispa ägg, socker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.
Smält smöret, häll i kokosmjölken och blanda det med äggsmeten.
Blanda vetemjöl, bakpulver och salt, sikta blandningen och vänd försiktigt ner det i smeten.
Rör ner smält choklad, kokosflingor, kakao, Malibu och kaffe i smeten.
Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet.
Halvera coco-stängerna och stick ner en halva i varje muffins.
Grädda dem i mitten av ugnen i cirka 12-13 minuter.
Låt svalna.


Topping
Hacka chokladen fint i en hushållsmixer.
Koka upp vispgrädde, honung och flingsalt och häll den över chokladen under mixning.
Tillsätt smör och philadelphiaost och ”pulsmixa”. Tryck av och på, av och på. Obs! Mixa bara tills krämen precis gått ihop. Mixar man för länge skär den sig.
Spritsa toppingen över cupcakesen.
Garnera med kokos.


Receptet kommer från Leila Lindholms "Hello Cupcake".


Ha en underbar helg alla vänner!




3 kommentarer:

  1. Jag gillar bounty och skulle gilla dessa cupcakes! Smarrigt!!

    SvaraRadera
  2. Åh herregud så gott du bakar Malin! Du överträffar alla förväntningar varje gång jag går in på bloggen, wow!

    SvaraRadera
  3. Hjälp, vad mycket gott här fanns inne! Dreglar!!

    //Linda

    SvaraRadera

Vad kul att du vill lämna en hälsning!
Kram Malin.