tisdag 6 september 2011

KYCKLINGPAJ



Paj är gott, väldigt gott. Smidiga goda pajer, ännu godare. Den här pajen kan verkligen gå under den kategorin. I kväll var det jag och Lars som åt av den, barnen åt.... rostat bröd. Tur är väl att de får mat i skolan, eftersom deras elaka mor envisas med att göra mat de inte gillar. Nej, Ella brukar ju faktiskt äta det mesta, men matpajer är inte hennes favorit. 


Min dag idag bestod i matväg av gröt till frukost, bra. Mazarin till fika, mindre bra. Elevgjord grov tekaka med ost till lunch, god men mindre bra. Ja, och sedan denna paj, bra.
Skärpning Malin, bättre matrutiner snarast! I morgon blir det i alla fall rester av pajen, bra! Med bra menar jag kanske inte GI-mässigt bra. Men det tar vi en annan dag.


Ingredienser
1 grillad kyckling
2 paket bacon
1 purjolök
10 st champinjoner
1 rulle färdig smördeg
1 burk creme fraiche
1/2 dl matlagningsgrädde
3 msk chilisås
2 msk senap
salt & peppar


Bena ur kycklingen och skär i mindre bitar. Lägg i pajform. Stek baconet och låt rinna av på hushållspapper. Fördela över kycklingen. Fräs svamp och purjolök och lägg även detta i pajformen. Blanda samman creme fraiche, grädde, senap och chilisås och smaka av med salt och peppar. Häll såsen över de övriga ingredienserna i pajformen. Klä formen med smördegen och pensla med äggvita. Grädda i ugnen i ca 20 minuter i 225 grader.


Kan verkligen rekommendera den här pajen. Hur god som helst!





2 kommentarer:

  1. Ja, jösses, så elak du är ;)

    åh, men paj som är så gott! Förstår inte hur folk inte kan gilla det =)

    Riktig lunch kanske du skulle klämma in, annars tycker ja det låter helt okej <3

    SvaraRadera
  2. Åå.. denna lät ju riktigt god! Smördeg är inget jag brukar använda istället för pajdeg men vet hur fruktansvärt gott det är! Tack för tipset :)

    SvaraRadera

Vad kul att du vill lämna en hälsning!
Kram Malin.