Innan jul var målet att hålla mig undan corona fram till jul, nu flyttas gränsen till sommaren. Känns väl rimligt ändå? Hur har ni haft det? Hur många av er läsare har varit sjuka i corona? Jag hade blivit glad om ni skulle vilja lämna ett litet meddelende och berätta om era erfarenheter av sjukdomen.
I morgon är det alltså dags för första dagen på vårterminen vt21. Förra terminen var jag i en F-klass, men nu blir det annat. Det blir i stället lite engelska, svenska, hkk och bild. En härlig mix, inte sant? Även om jag är lite orolig för ämnet bild...
Krämig laxsås
3 salladslökar
2 vitlöksklyftor
2/3 dl matlagningsvin eller vitt vin
1 fiskbuljongtärning
1 dl vatten
2 dl créme fraiche
2 dl grädde
300g kallrökt lax
2 tomater
valfri mängd dill
svartpeppar
olivolja
Hacka lök och vitlök och fräs i lite olivolja. Tillsätt vinet och buljongtärningen. När buljongtärningen smält tillsätts vatten, grädde och créme fraiche.
Rör därefter ner strimlad lax och grovhackade tomater. Jag tog bort det vattniga innandömet i tomten innan jag rörde ner den i såsen.
Blanda till sist ner valfi pasta i såsen. Jag lyxade till det med hemmagjord pappardelle. Jag lyfte pastan direkt från kastrullen ner i såsen. Addera lite pastavatten om du tycker det behövs.
Riv parmesan över denna underbara pastarätt innan servering. Njut!
Hoppas ni vill testa detta!
//Malin
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Vad kul att du vill lämna en hälsning!
Kram Malin.