Nu i jul har jag skippat det vegetariska livet och det är kött på menyn mer eller mindra varje dag. Jag tänker dock återgå till att äta kött en eller två gånger i veckan när jag börjar jobba igen efter ledigheten.
Chicken Satay
1 kg kycklingfilé
2 1/2 dl kokosmjölk
2 msk soja
2 tsk curry
1 tsk gurkmeja
1 msk fisksås
1 tsk vitlökspulver
1 msk ljust muscovadosocker
1 msk färskriven ingefära
Skär kycklingen i kuber, ca, 2cm stora.
Blanda resterande ingredienser i en skål och lägg ner kycklingen. Häll över i en plastpåse och låt marinera i minst 4h, gärna längre.
Trä sedan upp kycklingen på spett och stek i stekpanna eller lägg på grillen. Jag stekte dem först i stekpanna, för att sedan ställa in dem i ugnen tills de kom upp i rätt innertemperatur.
Jordnötssås (kallrörd)
2 dl jordnötssmör
1 1/2 tsk ljust muscovadosocker
2 msk sweet chilisås
saften av 1 lime
4 msk vatten
Börja med att lösa upp sockret i sojan. Blanda sedan ihop alla ingredienser till såsen. Svårare än så här är det inte!
Brysselkål med asiatiska smaker
1 nät brysselkål
2 tsk olivolja
Dressing
1 1/2 msk olivolja
1 tsk soja
1 tsk sesamolja
1 tsk fisksås
Blanda ihop ingredienserna till dressingen. Dela brysselkålen i halvor och fräs i lite olivolja. När kålen fått fin färg och mjuknat något hälls dressingen över. Låt puttra i några minuter innan de är redo att serveras.
Servera tillsammans med jasminris och måltiden kommer att göra succé!
Hoppas att ni vill testa detta och om så, tagga gärna @malinsdiner vid era matbilder.
//Malin
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Vad kul att du vill lämna en hälsning!
Kram Malin.