tisdag 25 augusti 2020

RATATOUILLE MED BAKAT ÄGG OCH MOZZARELLA

Ännu en dag som flexitarian är över och ännu en dag som gått galant. Inte heller några som helst cravings efter en stor tjock biff. Jag har dessutom fått ok från skolan att få vegetarisk mat där måndag, tisdag och onsdag. Inga ursäkter med andra ord.  

Just nu har vi ganska många egna grödor på altanen, både chili, paprika & tomater i olika former och färger. Sedan lök och squash från mor och far. Detta tillsammans med lite annat gott blev en riktigt bra middag för oss i kväll. 



Ratatouille med bakat ägg & mozzarella

1/2 gul lök

2 vitlöksklyftor

1/2 squash

1 röd spetspaprika

1 röd chili

10 körsbärstomater

400ml krossade tomater

2 nävar färsk spenat

1 msk balsamvinäger

1st grönsaksbuljongtärning

4 ägg

1 mozzarellaboll

flingsalt & svartpeppar

färsk koriander


Börja med att förbereda grönsakerna genom att strimla löken, finhacka chilin & vitlök och dela paprika, squash & tomater i mindre bitar. Fräs detta i olivolja och tillsätt sedan krossade tomater, balsamvinäger och buljongtärning. 

Låt småputtra på låg värme i ca. 20-30 minuter. Vänd därefter ner spenaten och smaka av med salt och svartpeppar. 

Gör "hål" i såsen och vänd ner ett ägg i varje håla. Riv av bitar av mozzarella och fördela jämnt på toppen. Lägg sedan på ett stort lock och låt stå ytterligare ca. 10 minuter, tills äggen stelnat och mozzarellan smält. Toppa med färsk koriander. 




Smaklig spis!


//Malin




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Vad kul att du vill lämna en hälsning!
Kram Malin.