Ännu en dag som flexitarian är över och ännu en dag som gått galant. Inte heller några som helst cravings efter en stor tjock biff. Jag har dessutom fått ok från skolan att få vegetarisk mat där måndag, tisdag och onsdag. Inga ursäkter med andra ord.
Just nu har vi ganska många egna grödor på altanen, både chili, paprika & tomater i olika former och färger. Sedan lök och squash från mor och far. Detta tillsammans med lite annat gott blev en riktigt bra middag för oss i kväll.
Ratatouille med bakat ägg & mozzarella
1/2 gul lök
2 vitlöksklyftor
1/2 squash
1 röd spetspaprika
1 röd chili
10 körsbärstomater
400ml krossade tomater
2 nävar färsk spenat
1 msk balsamvinäger
1st grönsaksbuljongtärning
4 ägg
1 mozzarellaboll
flingsalt & svartpeppar
färsk koriander
Börja med att förbereda grönsakerna genom att strimla löken, finhacka chilin & vitlök och dela paprika, squash & tomater i mindre bitar. Fräs detta i olivolja och tillsätt sedan krossade tomater, balsamvinäger och buljongtärning.
Låt småputtra på låg värme i ca. 20-30 minuter. Vänd därefter ner spenaten och smaka av med salt och svartpeppar.
Gör "hål" i såsen och vänd ner ett ägg i varje håla. Riv av bitar av mozzarella och fördela jämnt på toppen. Lägg sedan på ett stort lock och låt stå ytterligare ca. 10 minuter, tills äggen stelnat och mozzarellan smält. Toppa med färsk koriander.
Smaklig spis!
//Malin
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Vad kul att du vill lämna en hälsning!
Kram Malin.