Den röda såsen är en köpt sweetchilisås som heter Dream sauce. En sås jag tidigare sålt i min lilla butik. Den är 100 gånger bättre än vanliga chilisåser, så hittar ni den nånstans så uppmanar jag er att köpa den!
Pankopanerad kycklingfilé
4 kycklingfiléer
3 ägg
3 dl mjöl
5 dl pankoströbröd
chiliflakes
Salt & svartpeppar
Dela kycklingen i mindre bitar. Salta och peppra.
Vispa samman äggen i en skål, lägg mjöl i en skål och pankoströbröd på en tallrik. Börja med att vända kycklingen i mjölet, för att sedan flytta över den till äggskålen. Från äggen bär det sedan av till pankoströbrödet. Vänd runt tills hela kycklingbiten är täckt. Strö tillsist över lite chiliflakes över alla kycklingbitarna.
Tar de olika stationerna slut, är det så klart bara att vispa ihop mer ägg och ta mer mjöl och ströbröd.
Stek kycklingen i naturell olja och smör. Var försiktig så att inte kycklingen bränns. Lägg sedan kycklingen i en ugnsform och baka klart dem i ugnen på 175 grader i ca. 20-25 minuter. Det bästa är att känna efter med stektermometer för att kolla av innertemperaturen, som ska vara 72 grader.
Soja- & ingefärsmajonnäs
2 äggulor
2 dl naturell olja
1 msk japansk soja
1 tsk färskriven ingefära
1/2 tsk sesamolja
1/2 tsk risvinäger
1 st vitlöksklyfta
flingsalt & chiliflakes
Lägg rumsvarma äggulor i skål och mixa samtidigt som oljan försiktigt hälls i. När det blivit en härlig kräm, smaksätts den med soja, ingefära, vinäger, sesamolja och pressad vitlök. Strö tillsist över lite flingsalt och chiliflakes. Blanda samman och sedan är majonnäsen klar!
Smaklig måltid!
//Malin
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Vad kul att du vill lämna en hälsning!
Kram Malin.