söndag 26 juli 2015

PIMIENTOS DE PADRÓNS OCH ETT SPANSKT VINTIPS



Pimientos de padróns var en av de få spanska specialiteter vi åt på Mallorca. Det var inte min första gång, men väl andra. Har köpt dessa små gröna rackare i saluhallen i Göteborg en gång tidigare. 

Vad som är lurigt med dessa små gröna chililiknande paprikor är att några kan vara riktigt starka. Likt en rysk roulette vet man inte vilken, 1 av 10 är stark. Det syns inte utanpå, utan det enda sättet är att ta en tugga och hoppas på tur. De flesta är dock snälla och milda i smaken. Gillar man hetta så får man alltså hoppas att hitta de starka i påsen.

Jag har inte hittat Pimientos de padróns i Falkenberg, men fick höra att de finns med i Icas sortiment, så jag ska kolla om de kan köpa hem dem. 

Man kan tillaga minipaprikorna på olika sätt, både på grill, i stekpanna och i ugn. 

Pimientos de Padróns
100 g Pimientos de padróns
1/2 dl olivolja
flingsalt

Skölj av paprikorna och torka dem torra. Värm upp olja i stekpanna och lägg i paprikorna. Skaka runt lite och lägg på ett lock. Paprikorna är klara när de har lite bubbligt skal och blivit lite lätt brända. Låt paprikorna rinna av på papper och strö sedan över flingsalt. Saltet är viktigt!

Vill man göra dem i ugnen så läggs paprikorna i en ugnsform i stället och olivolja ringlas över. Ställ in i ugnen på 250 grader i ca. 15 minuter

Om man vill använda sig av grillen så kan man lägga minipaprikorna i en aluminiumform eller aluminiumfolie, ringla över olivolja och låta dem grilla tills de får fin färg. 




Till våra padrones drack vi ett spanskt vin, så klart! Ett lättdrucket Faustino Tempranillo som passar utmärkt till tapasrätter. Boxen finns i Systembolagets beställningssortiment och kostar 199kr.

Lagom till sommaren blev vår andra altan helt färdigställd och vi köpte in fina möbler och ett stort parasoll. Där skulle vi njuta av sommarens sköna ljumma kvällar med varsitt glas vin. Vad hände där? Inte många gånger vi fått sitta och njuta inte. Får väl hoppas på augusti nu, att njuta av kvällarna efter man kommit hem från jobbet. Ja, så får det bli i stället. 



Vår lilla oas





I kväll blir det restaurangmat, dinosauriefilm på bio och hejdlöst mycket godis. Hepp!


//Malin


4 kommentarer:

  1. Så härlig er nya oas ser ut, vi håller tummarna för att den kan komma till användning i augusti istället då.
    Håkan åt en ganska stor laddning pimientos när vi var på GC, men blev djupt besviken när inte en endaste var het. Vi har inte hittat några att köpa här hemma heller, får kanske ta och försöka ta hem dom till Köpingebro istället och hoppas på bättre tur med hettan då istället:)

    Ha det gött,
    kramar på dej

    SvaraRadera
  2. Vilken härlig altan! Ser ut som den ligger lite skyddad från blåst iallafall. Får hoppas på varma höstkvällar....
    Piementos åt vi massor när vi var på Gran Canaria i Mars. Hört att var tionde ska vara stark men har nog lyckats undvika dem. Men oj, så gott det är!!!

    SvaraRadera
  3. Vilken jättefin altan! Gillar den där stenportalen skarpt! Jo, vi får hoppas på augusti istället. Annars får ni skaffa infravärme. ;-)

    Jag skulle inte våga roulett-äta pimientos, jag är alldeles för mesig med stark mat för det, tycker inte om när det bränner på tungan. Och det har det gjort på sistone, för Lily och jag har haft höstblåsor. Hu. Kram på dig!

    SvaraRadera
  4. Åh jag vill ha såna i min mataffär!

    Kram Jenny

    SvaraRadera

Vad kul att du vill lämna en hälsning!
Kram Malin.