Salcicciapasta
450g salcicciafärs
1 bananschalottenlök
6 vitlöksklyftor
färsk rosmarin
3 msk tomatpuré
20 körsbärstomater
1 dl vitt vin el. matlag.vin
3 dl grädde
1 + 1 dl parmesan
flingsalt & svartpeppar
Fräs finhackad lök och vitlök i olivolja & smör. Tillsätt färsen och hackad rosmarin och fräs i några minuter.
Tillsätt 1 dl parmesan, tomatpuré och 2/3 av tomaterna, halverade.
Häll på vitt vin och grädde och låt såsen småputtra i ca.15 minuter. Salta och peppra efter smak & behov.
Bryn lite smör i stekpanna och smula ner i skiva grovt bröd. Bryn till frasigt.
Blanda ner al dentekokt pasta i såsen och tillsätt även lite pastavatten. Blanda runt och toppa med halverade tomater, riven parmesan, rågbrödssmulor och lite färsk rosmarin.
Gå in på Smakbox och läs mer om vad en prenumeration innebär.
Ha nu en riktigt trevlig vecka!
//Malin
Apostlagärningarna 16:31, 1 Korinthierbrevet 15:1-8, 1 Petrusbrevet 1:17-21, Uppenbarelseboken 22:18-19
SvaraRadera