söndag 25 april 2021

SALCICCIAPASTA



Tänk så lägligt Smakbox kom den här gången. Missade nämligen boka min onlineshopping innan helgen och kyl och frys börjar därför eka tomma. I frystillägget fick jag en påse Salcicciafärs från Scan och av den gjorde jag i kväll en krämig pastarätt med tomater, vitt vin, vitlök & rosmarin. Färsen är dessutom smaksatt med just vitlök & rosmarin. Pastan toppades med parmesan & smörstekt rågbrödssmul. 


Salcicciapasta 

450g salcicciafärs 

1 bananschalottenlök

6 vitlöksklyftor 

färsk rosmarin 

3 msk tomatpuré

20 körsbärstomater 

1 dl vitt vin el. matlag.vin

3 dl grädde 

1 + 1 dl parmesan 

flingsalt & svartpeppar 


Fräs finhackad lök och vitlök i olivolja & smör. Tillsätt färsen och hackad rosmarin och fräs i några minuter. 

Tillsätt 1 dl parmesan, tomatpuré och 2/3 av tomaterna, halverade. 

Häll på vitt vin och grädde och låt såsen småputtra i ca.15 minuter. Salta och peppra efter smak & behov. 

Bryn lite smör i stekpanna och smula ner i skiva grovt bröd. Bryn till frasigt. 

Blanda ner al dentekokt pasta i såsen och tillsätt även lite pastavatten. Blanda runt och toppa med halverade tomater, riven parmesan, rågbrödssmulor och lite färsk rosmarin. 



Smakbox firar 5 år och månadens box är en riktgt fin jubileumsbox. Med koden MALINSDINER får du 20% på din första box vid start av en prenumeration. 

Gå in på Smakbox och läs mer om vad en prenumeration innebär. 



Ha nu en riktigt trevlig vecka!


//Malin




 




1 kommentar:

  1. Apostlagärningarna 16:31, 1 Korinthierbrevet 15:1-8, 1 Petrusbrevet 1:17-21, Uppenbarelseboken 22:18-19

    SvaraRadera

Vad kul att du vill lämna en hälsning!
Kram Malin.