onsdag 14 april 2021

ASIATISK LAX MED PAK CHOI OCH NUDLAR

Vilket kök är ditt favoritkök? Nu pratar jag inte om IKEA eller Ballingslöv utan vilket lands matkultur är din favorit? Jag får nog säga att det asiatiska köket är det som just nu faller mig mest i smaken. Men fråga mig om en månad och kanske det har förändrats. 

Lax som denna skulle jag kunna äta minst en gång i veckan och vara hur nöjd som helst. Bara goda smaker, massor av goda smaker. 




Asiatisk lax

800g laxfilé

1 1/2 dl ljus soja

1/2 dl oystersås

2 msk risvinäger

1 msk olivolja

1/2 msk srirachasås

1 msk flytande honung

1/2 lime, saften

1 msk riven ingefära

2 vitlöksklyftor

2 salladslökar

färsk koriander

rostade sesamfrön


Vispa ihop soja, oystersås, risvinäger, olivolja, srirachasås, limesaft & honung. 

Tillsätt riven ingefära, pressad vitlök, finstrimlad salladslök och hackad koriander. 

Lägg laxfilén i ugnsform och häll cirka hälften av såsen ovanpå. Strö på rostade sesamfrön 

Laga i ugnen på 150 grader i ca. 20 minuter, eller tills den har innertemperatur på 50-52 grader. 




Soja- & sesampak choi

2 st Pak choi

2 msk ljus soja

1/2 msk sesamolja

1/2 lime, saften

1 tsk flytande honung

chiliflakes

smör & olivolja


Dela varje pak choi i två delar. 

Stek dem i stekpanna i lite smör och olivolja tills de fått fin färg. Lägg över i ugnsform.

Vispa samman soja, sesamolja, limesaft och honung och häll över pak choien. 

Ställ in i ugnen tillsammans med laxen. 


Koka 4 plattor äggnudlar enligt förpackningen. Vänd ner strimlad salladslök och den resterande såsen från laxen, men spara lite till serveringen. 

Lägg upp allt snyggt på en tallrik och toppa med strimlad salladslök, hackade cashewnötter, färsk koriander och en limeklyfta. 




Hoppas att ni vill testa att laga detta!


//Malin




 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Vad kul att du vill lämna en hälsning!
Kram Malin.