Den här pajen kan man välja att göra med vanlig färs, om man hellre vill det, men jag tycker absolut att man kan testa den vegetariska anammafärsen. Har skrivit om färsen innan och jag är fortfarande en stor fan av den. Till och med min son, som skulle räknas som en med väldigt känsliga smaklökar, tycker om den färsen.
Vegetarisk tacopaj
Pajdeg
4 dl mjöl
125 g kallt smör
1-2 msk kallt vatten
Fyllning
500 g Anammafärs
2 påsar tacokrydda
10 st körsbärstomater
1 dl créme fraiche
1 dl kvarg (el. 1 dl créme fraiche)
1 dl Hellmanns majonnäs
3 vitlöksklyftor
svartpeppar & chiliexplosion
3 dl riven ost
Mixa samman mjöl och smör. Tillsätt vattnet och mixa till det formas en deg. Lägg kallt i ca. 20 minuter.
Kavla ut degen mellan två bakplåtspapper och placera i pajdeg. Pricka botten med gaffel och förgrädda pajskalet på 225 grader i 10 minuter.
Fräs färsen i smör och olja och blanda ner kryddan. Tillsätt 1 dl vatten låta fräsa i några minuter. Håll koll bara så det inte bränner.
Vispa samman créme fraiche, majonnäs & kvarg. Pressa ner vitlök och krydda med chiliexplosion & svartpeppar.
Lägg nu färsen i pajformen och lägg över halverade körsbärstomater. Bred ut vitlökskrämen ovanpå och täck med riven ost.
Ställ in i ugnen i ca. 20 minuter, eller tills den fått fin färg.
Hoppas att ni vill testa denna paj!
//Malin
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Vad kul att du vill lämna en hälsning!
Kram Malin.