måndag 7 september 2020

NUDELWOK MED SESAMLAX OCH PONZUDRESSING

 


Med asiatiska smaker kan det inte gå fel, i alla fall inte i det här hushållet. Nu ljuger jag, tre av fyra nöjda är gott nog. Men den fjärde var faktiskt nöjd i kväll, bara hen slapp broccolin.

Konstigt det där med smaklökar ändå och hur en och samma smak kan uppfattas på så många olika sätt. Till exempel undrar jag hur någon kan tycka om kaffe, öl, lever, GT och endivesallad? Sedan finns det människor som faktiskt inte tycker om choklad!!! Ja, det är sant!


Nudelwok med sesamlax & ponzudressing

600g laxfilé

1-2 tsk salt

2 msk Japanese wasabi & sesamkrydda från Santa Maria

svarta & vita sesamfrön

1 bukett broccoli

1 morot

1 purjolök

rapsolja

Kokta äggnudlar

cashewnötter


Dela laxen i kuber, salta, krydda med sesam & wasabikrydda och strö över sesamfrön. Stek laxen i olja & smör. Stek inte för länge, låt laxen ha en "rå" insida. Håll varma på låg värme i ugnen i väntan på att woken blir klar.

Dela broccolin i mindre buketter. Skiva även stammen. Skala och skär moroten i smala stänger. Strimla purjolöken och skölj noga. 

Fräs grönsakerna i rapsolja i wokpanna. När de mjuknat tillsätts kokta äggnudlar och dressingen hälls över, därefter blandas allt noga samman. 

Toppa nudelwoken med laxbitar och grovhackade cashewnötter.






Ponzudressing

4 msk kikkomansoja

3 msk ponzosoja

2 vitlöksklyftor, finhackade

1 msk riven ingefära

2 tsk farinsocker

1 lime, saften

2 tsk sesamolja

2 tsk svarta sesamfrön


Blanda samma alla ingredienser till dressingen. Svårare än så är det inte! 




Fantastiskt gott!


//Malin



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Vad kul att du vill lämna en hälsning!
Kram Malin.