Kvällens middag blev en currygryta med blomkål och gyllenstekt halloumi. Blev riktigt bra, om jag får säga det själv. Det är ju min blogg och jag bestämmer, så det får jag ju så klart.
Currygryta med blomkål & halloumi
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1/2 - 1 röd chili
1 tsk currymango från Santa Maria
1 tsk ingefära
1 tsk gurkmeja
1/2-1 tsk umamikrydda från Santa Maria (kan uteslutas)
1 blomkålshuvud
2 tsk fisksås
1 burk krossade tomater
1 burk kokosmjölk
1 grönsaksbuljongtärning
2 dl vatten
3 nävar färsk spenat
flingsalt & svartpeppar
olivolja
färsk koriander
Börja med att dela blomkålen i mindre buketter, strimla löken och finhacka vitlök och chili. Jag använde inlagd chili, men vanlig går bra.
Fräs lök, chili och vitlök i olivolja tills löken blir mjuk utan att ta färg. Tillsätt kryddorna och fräs vidare i några minuter. Tillsätt blomkålen och vänd runt så den blandas med kryddorna.
Häll på kokosmjölk, tomatkross & vatten och tillsätt buljongtärningen och fisksås. Låt nu allt småputta tills dess att blomkålen är mjuk, men inte överkokt. Vänd även ner färsk spenat. Smaka av med flingsalt & svartpeppar.
Skär halloumin i kuber och fräs i olivolja. Osten strösslas sedan ovanpå grytan vid servering.
Servera sedan currygrytan tillsammans med jasminris och färsk koriander.
Hoppas ni vill testa att laga detta!
//Malin
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Vad kul att du vill lämna en hälsning!
Kram Malin.