Det som gör att jag inte deppar ihop är nog bland annat maten. Att få laga och äta god mat är viktigt för mig livets alla dagar (Om man bortser från luncher). Den här curryn gjorde jag för några veckor sedan, men den som väntar på något gott...
Gul kycklingcurry
1 kg kycklinglårfilé
2 stänger citrongräs
1 bananschalottenlök
2 vitlöksklyftor
1 msk naturell olja
4 msk gul currypaste
2 tsk Kikkomansoja
3 tsk sambal oelek
3 msk fisksås
5 kaffirlimeblad
900ml kokosmjölk
1 röd paprika
2 lime
thaibasilika
cashewnötter
Strimla kycklingen och lägg åt sidan. Banka därefter sönder citrongräset och hacka fint. Finhacka även lök och vitlök och dela paprikan i bitar.
Fräs lök, vitlök och citrongräs i naturell olja. Det ska inte få färg. Tillsätt currypaste, fisksås & sambal oelek och fräs allt under ett par minuter.
Tillsätt sedan kokosmjölk. Låt koka upp och sjuda ett par minuter. Efter det får den strimlade kycklingen och paprikan gå ner i grytan och låt den därefter småputtra i ca. 20 minuter. Smaka av med fisksås, soja och limesaft.
Toppa med thaibasilika och cashewnötter och servera grytan tillsammans med jasminris eller nudlar.
Soja från senaste Smakbox |
Japp, en gul currygryta kan absolut muntra upp vilken dag som helst!
//Malin
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Vad kul att du vill lämna en hälsning!
Kram Malin.