Ledig fredag och kände att mina fina barn (bra ursäkt) förtjänade en gofika när de kommer hem från skolan. Choklad är ju ju dessutom alltid bra att äta. Ni vet hela snacket om att äta nyttigt och det där med att kakaoplantan är en grön växt, alltså grönsak. Ja, ni vet. Så chokladbrownie fick det bli. Jag använde idag en 70%-ig chocklad med hallon. Allt sorts choklad funkar.
Jag är inte på något sätt allergisk eller känslig mot gluten, men vet att många av mina läsare är, eller deras barn. Och alla kan ju faktiskt äta en brownie som innehåller annat än just gluten, så en win win så att säga. Vill man kan man dock byta ut kokosmjölet mot vetemjöl, eller mandelmjöl.
Glutenfri brownie med vitchoklad
175g smör
130g mörk choklad (70%)
3 ägg
3 dl farinsocker
1 1/2 dl kokosmjöl
1 dl kakao
1 msk ljus sirap
50 g vit choklad
Smält ihop smör och choklad i vattenbad.
Vispa samman ägg och farinsocker tills det bli ljujst och fluffigt. Blanda därefter ner smörmixen. Sedan vänds mjöl och kakao försiktigt ner i smeten. Vänd runt tills allt blandats väl. Tillsätt tillsist sirapen.
Häll smeten i en bakplåtsklädd form, ca. 20x20cm. Toppa med hackad vit choklad och rör försiktigt runt så att lite göms under den härliga chokladiga ytan och lite stannar på toppen.
Baka i 175grader i ca. 20-25 minuter.
Låt nu helgen börja!
//Malin
Mums!
SvaraRaderaJag har också en liten glutenfri skapelse i mitt senaste inlägg!
Önskar dig en ny fin vecka, hoppas det är bra på nya jobbet!
Kram Jenny
Åh, jag får kika in på din fina sida och kolla upp direkt! Ja, jag stortrivs på nya jobbet.
RaderaKram kram