Ludvig var inte ensam om att uppskatta maten, men övriga i familjen brukar inte vara så svårflörtade när det gäller smaker.
Ajvar- & parmesankryddade färskebabspett
500g färs
1 liten rödlök
2 vitlöksklyftor
4 msk ajvar
3 dl riven parmesan
1 tsk krossad vitlök & chili el. sambal oelek
1 ägg
2 tsk salt
Svartpeppar
Mixa lök och vitlök med ajvar. Blanda detta med färsen, riven parmesan, chilimix, ägg, salt och peppar. Forma äggformade biffar och välj här om ni vill grilla dem eller steka i grillpanna eller stekpanna. Jag valde grillpanna och sedan fick de gå klart i ugnen.
Vill man så kan man trä upp dem på spett, blir lite festligare, framför allt för barn.
Ajvarsås
1dl Ajvar relish
1dl lätt créme fraiche
1dl vatten
1/2 grönsaksbuljong
flingsalt & svartpeppar
Vispa ihop ajvar, créme fraiche & vatten i en kastrull. Smula ner buljongtärningen och koka upp såsen. Låt småputtra på låg värme i ett par minuter. Smaka av med salt & peppar.
//Malin
Fantastiskt gott ser det ut! Måste nog prövas här också! Kram!
SvaraRaderaKul! Kram kram <3
Radera