Jag blev så betuttad i misomarinaden jag gjorde i förra veckan, att jag var tvungen att göra den igen i kväll. Kanske lite trist, men ni förstår ju att ni nu måste testa själva också. Upprepning är sättet att lära sig på, så jag upprepar. GÖR´T!
Den marinerade kycklingen fick i kväll åka ner i en härlig wok med risnudlar och grönsaker. Hm, upprepning även med risnudlar ser jag nu, men så får det bli.
Misomarinad
1/2 dl vit misopasta
1/2 dl Kikkomansoja
1/2 dl risvinäger
1 tsk sesamolja
1 msk färsk ingefära
flingsalt & svartpeppar
Mixa samman alla ingredienser till marinaden och häll över de strimlade kycklingfileérna. Låt marinera i några timmar.
Kycklingwok med grönsaker & risnudlar
5 misomarinerade kycklingfiléer, strimlade
1 röd paprika
3 salladslökar
3 morötter
6 flower sprouts
300g risnudlar
1 msk Kikkomansoja
2 vitlöksklyftor
1/2 röd chili
1 cm färsk ingefära
1-2 msk olivolja
Mixa vitlök, chili, ingefära och olivolja till en röra.
Koka risnudlar enligt förpackningen, skölj i kallt vatten och klipp därefter i mindre bitar. Woka sedan kycklingen i wokpanna eller stekpanna. Var försiktig så den inte bränns. När klart så kan dessa läggas åt sidan en stund.
Strimla morötterna & löken, dela paprikan i bitar och flower sproutsen i halvor. Woka därefter grönsakerna i olja på hög värme. Vänd runt hela tiden. Tillsätt sedan kycklingen och risnudlarna och blanda samman. Tillsätt vitlöksmixen och sojan.
Redo att serveras med massa färsk koriander på toppen.
![]() |
Mixad vitlök, chili, ingefära & olivolja |
Smaklig måltid!
//Malin
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Vad kul att du vill lämna en hälsning!
Kram Malin.